promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az újonc győzte le a hazai pályán futballozó Real Madridot – videó
Borítókép:  a Real Madrid játékosai nem értik, hogyan kaphattak ki a Cadíztól. Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A tabellát vezetve fogadta a frissen feljutó Cadízt a Real Madrid.

A válogatott hetek utáni 6. bajnoki fordulóban a Real Madrid (a királyi gárda még csak négy mérkőzést játszott) a meglepően jól szereplő Cadízt fogadta. Az újoncnak nincs elhalasztott mérkőzése, öt forduló alatt gyűjtött hét pontot.

A hazaiak meglehetősen erős összeállítással kezdtek, és ez már a mérkőzés elején visszaütött. Az első percekben még a Realnak volt lehetősége, ám a nemzeti csapatokból visszatérő labdarúgók fáradtsága egyre gyakrabban mutatkozott meg a madridiak játékában. Több veszélyes lehetőséget is kidolgozott a Cadíz, mígnem a 16 percben egy szép összjáték után meg is szerezte a vezetést a vendégcsapat. A hazaiak – Sergio Ramosszal az élen – nyomozták a labdát.

Apropó, Ramos! A Real Madrid csapatkapitánya 498-szor lépett pályára a La Ligában, ezzel az örökrangsor tizedik helyén áll.

Hátrányban sem tudta fokozni a tempót a Madrid: lassú, körülményes játékát megfojtotta a vendégek védekezése, akik egyre jobban belehergelték magukat a mérkőzésbe.

Nem volt véletlen, hogy a Real Madrid vezetőedzője, Zinédine Zidane négyet is cserélt a szünetben. Ennek köszönhetően már a hazaiak előtt is adódott lehetőség, és egyre jobban fokozták a tempót a királyiak, a Real játéka elmaradt a megszokottól. A mérkőzést látva nem volt meglepetés, hogy a Cadíz történelme során először idegenben tudta legyőzni a Real Madridot.

A vendégek győzelme a hazaiak 15 meccses bajnoki veretlenségi sorozatát törte meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás