promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vereséggel hangolt a Ferencvárosra a Barcelona – videó
Borítókép:  Lionel Messi. Forrás: AFP/Gabriel Bouys.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Bajnokok Ligájára készülve a Barcelona a (Geta)Fe vendégeként lépett pályára a spanyol labdarúgó-bajnokság, azaz a La Liga hatodik fordulójában.

Bővebben hamarosan!

A Barcelona ahhoz a Getaféhez látogatott, amely erre a mérkőzésre nevet változtatott.

A vezetők döntése értelmében kivételesen Fe FC néven fogadták a katalán sztárcsapatot. A „fe” spanyolul hitet jelent, és a klub ezzel a gesztusszal üzent a koronavírus-járvány miatt otthonról szurkoló drukkereknek. A Marca megszólaltatta az ügyvezető igazgatót, aki így kommentálta a névváltoztatást:

„A hit az egyetlen dolog, amit sosem veszíthetünk el”.

A mérkőzés kezdete előtt nem sokkal ért véget a Real Madrid mérkőzése, így a Barca-játékosok már tudták, hogy legnagyobb ellenfelük milyen eredményt ért el a Cadíz ellen.

A spanyol sajtó úgy értesült, hogy Ronald Koeman pihentetni fogja Lionel Messi, ám a holland tréner másképp döntött. A kezdőcsapatban küldte pályára az argentin világklasszis mellett Ousmane Dembélé és Antoine Griezmannt is, Marc-André ter Stegent viszont Neto helyettesítette.

Az már az első percekben nyilvánvalóvá vált, hogy a (Geta)Fe hazai pályán is a kontrákban bízik, és hiába birtokolta többet a labdát, a Barcelona kapuja előtt is kialakult néhány helyzet. Természetesen a katalánok uralták a mérkőzést, feltűnő volt, hogy se Dembélének, se Griezmannak nem megy igazán a játék. Ellenben aprították egymást a felek, a játékvezető négy sárgát is kiosztott (egyenlő elosztásban), ám a labdarúgók többször is kifogásolták a teljesítményét.

A második félidő tizedik percében döntő fontosságú támadást vezetett a (Geta)Fe, aminek végén Frenkie de Jong rálépett Djene Dakonam lábfejére, a jogosan megítélt büntetőt pedig Jaime Mata higgadtan a jobb alsóba gurította.

Koman azonnal pályára küldte Ansu Fatit és Philippe Coutinhót, ám a játék képe nem változott: a hazaiak foggal-körömmel védték kapujukat a katalán támadásoktól, és mivel erővel is bírták, több veszélyes kontrát is vezettek. A Barcelona végül nem tudta feltörni a jól záró (Geta)Fét, így megtörtént az, hogy ugyanabban a fordulóban mindkét spanyol gigász vesztesen hagyta el a játékteret.

Apróság, de a Ferencváros megnyerte aktuális bajnokiját. Október 20-án pedig a Camp Nouban, Bajnokok Ligája-mérkőzésen van jelenése a budapesti zöld-fehér együttesnek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás