promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A vonalazás döntött az Everton-Liverpool városi derbin – videó
Borítókép:  a háttérben Carlo Ancelotti, az Everton vezetőedzője, míg Jürgen Klopp, a Liverpool mestere éppen elégedetlen a pályán zajló eseményekkel. Forrás: AFP/Laurence Griffiths.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az angol Premier League-ben nagyítóval kell keresni az olyan találkozókat, amikor az Everton listavezetőként fogadja a címvédő Liverpoolt, a bajnokság 5. fordulójában pontosan ez történt.

Az előző körben – a válogatott szünet miatt hetekkel ezelőtt – szinte elképzelhetetlen vereséget szenvedett a Liverpool, Jürgen Klopp, a gárda vezetőedzője még tollat is ragadott.

A város másik oldalán Carlo Ancelotti annyira rendbeszedte az Evertont, hogy a gárda vezeti a tabellát. Előzetesen, csak a hagyományok miatt nem a hazai csapat számított a találkozó esélyesének, hisz az Everton tíz éve nem tudja legyőzni a Poolt.

Mindezek ellenére Jürgen Klopp fiai már a 3. percben megszerezték a vezetést Sadio Mané révén. A Pool továbbra is támadásban maradt, és perceken belül Virgil van Dijk került helyzetben, ám a hazaiak kapusa, Jordan Pickford elütötte. Néhány hónappal ezelőtt ez még büntetőt ért volna, ám a VAR addig centizgetett, míg megállapította, hogy a világ egyik legjobb védője, Van Dijk lesről indult. Az Everton megúszott egy kiállítást, egy büntetőt, míg a Liverpool elvesztette játékosát, ugyanis a hollandot le kellett cserélni – a szurkolók pedig csak abban bízhatnak, hogy kulcsemberük nem esett ki hosszú időre!

A bizonytalanul kezdő Everton az intermezzo után összeszedte magát, és Michael Keane egy fejessel egyenlíteni tudott – ha lett volna Van Dijk...

A félidő végéig veszélyesebben játszott a Pool, ám a hazaiak kapusának csak egy alkalommal kellett bemutatnia tudását.

A második játékrész már kiegyenlített játékot hozott, itt is, ott is voltak helyzetek, ám a félidő közepén az Everton védője hibázott, Mohamed Salah pedig klasszismozdulattal a hálóba küldte a kipattanó labdát. A vezetés megszerzése után csak saját kapusában bízhattak a hazaiak, Pickforg több alkalommal is hárított, majd egy kósza ellentámadás után Calvert-Lewin egyenlíteni tudott – ez a gól is fejesből született.

A mérkőzés ezen részének érdekessége, hogy Caoimhin Kelleher, a Liverpool cserekapusa elaludhatott a kispadon...

A képet a Kislány, nagy foci Facebook-oldalnak köszönjük!

A hajrára felpörögtek az események:

  • Richarlison brutálisan vágta fel Thiago Alcantarát, jutalma pedig egy azonnali piros lap lett;
  • az utolsó percekben Jordan Henderson megrúgta a Liverpool harmadik gólját, ám a VAR megint közbelépett – szemmel talán nem is érzékelhető távolságot mutatott ki.

A döntetlen pedig azt jelenti, hogy az Everton maradt a tabella élén, míg a második helyen áll, ám több csapat is megelőzheti, ha bepótolja elmaradt mérkőzését.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás