promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Glen Durrant a Darts Premier League új bajnoka
Borítókép:  Sky Sports
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A sorozat kezdete óta először fordult elő, hogy egy újonc nyerje meg a rangos darts eseményt.

A Professional Darts Corporation (PDC) egyik legrangosabb TV-s eseménye a Premier League, melyet 2005 óta tartanak meg évente és a szervezethez tartozó profi játékosok közül kilencen küzdenek egymással több hónapon át. Normális esetben ez februártól májusig tart csütörtök esténként, de idén ez eléggé elhúzódott. Egy nagyobb szünet után augusztus 25-től tudtak folytatódni az események, igaz a biztonság érdekében nézők nélkül.

Az utolsó este helyszíne ezúttal a Ricoh aréna volt, az angliai Coventryben, melyben a szokásos tömeg helyett csak a szükséges résztvevőkkel és egy led fal előtt bonyolítottak le a meccseket. Utóbbin viszont a rajongók által beküldött felvételek adták a hátteret, valamint sok más sporteseményhez hasonlóan csak bejátszották a szurkolói atmoszférát.

A versenysorozat idén is három szakaszra oszlott. Az első részben a kilenc játékos közül az egymás elleni mérkőzések után nyolcan jutottak tovább a második körbe a tabella alapján, onnan pedig a legjobb négy került be az elődöntőkbe, melyet a fináléval együtt tartottak meg október 16-án. Ami változás volt az idei lebonyolításban, hogy az első szakaszban mindig volt egy beugró ember meghívásos alapon. A meghívottak eredményei ugyan számítottak, de mivel ők csak egy-egy estén szerepeltek, így a tabellán nem szerepelt a nevük.

A beugró emberekre már tavaly is szükség volt, ám akkor a kétszeres világbajnok skót Gary Anderson sérülése miatt, viszont az ötlet sikeresnek bizonyult és idén már tervezett volt a dolog.

Így kerülhetett be még február 6-án az első este során az a Fallon Sherrock, aki még a legutóbbi világbajnokságon lett az első hölgy, aki meccset nyert a vb-n a férfiak között. Az idei év elején is történelmet írt, ráadásul duplán, mivel az első nőként szerepelt a PL-ben, és ő volt az első aki pontot is szerzett. Mint utóbb kiderült, a sorozat későbbi győztese, ellen ért el döntetlent.

Az ellenfele ugyanis az a Glen Durrant volt, aki első helyen jutott be a playoffba és nagyszerű játékot mutatott be az utolsó este. A legjobb négy között 10 leget kellett nyerni, a döntőben pedig 11-et, Durrant ellenfele pedig Gary Anderson volt, aki nagy felzárkózást mutatott be 6-3-nál, de ez is kevés volt. Előbbi 10-9-re nyert és mehetett a fináléba.

A másik ágon a vb címvédő Peter Wright és Nathan Aspinall találkozott, innen pedig utóbbi örülhetett, miután a 29 éves játékos 10-7-re győzte le a regnáló világbajnokot. A döntőben így két PL újonc csapott össze, amire korábban még nem volt példa, leszámítva az első 2005-ös kiírást.

Itt egy igazán szoros csata alakult ki a felek között, mivel mindenki hozta a saját kezdését. 6-6-ig teljesen egálba voltak, ezek után tudott Durrant meglépni, végül 11-8-ra nyerte a mérkőzést és ezzel a 2020-as Premier League-et is.

A mostani győztes egyébként idén lesz 50 éves és eddig igazán szép karrier van mögötte. A rivális szervezet, vagyis a British Darts Organisation (BDO) által szervezett világbajnokságot háromszor is megtudta nyerni 2017 és 2019 között és utóbbi évben csatlakozott a PDC-hez. A Premier League-ben tavaly mutatkozott be először, akkor beugrósként, idén viszont teljes értékű tagja volt a mezőnynek és első neki futásra elvitte bajnoki címet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás