promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A budapestiek rákattantak a thai boxra
Borítókép:  Kurdy Gym.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A korlátozások feloldásával megugrott a kezdő thai box edzés népszerűsége Budapesten – derül ki a Kurdy Gym számaiból. „Az edzések nem csak testi fittséget és önbizalmat biztosítanak, hanem rendszert hoznak a hétköznapokba” – mondta el portálunknak ifjabb Kurdy István az istálló edzője és versenyzője, aki a hétvégén magyar bajnoki címet ünnepelhetett.

„A thai box sokkal többre tanít, mint harci technikák. Ahogyan minden edzésnél, itt is kapunk egy keretrendszert az életünkhöz, mely a karantén idején sokaknál megszűnt. A fizikai fittség mellett ez a sport önbizalmat ad és a másik tiszteletét is megtanítja”

– mondta el a többszörös thai box bajnok, ifjabb Kurdy István.

Hihetetlenül megnőtt az emberek mozgásigénye a karantén után, legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia termében a kezdő csoportos foglalkozáson több volt az új arc, mit a törzsközönség. A pesti főhadiszállásunkon ugyan az arány nem fordult meg, de soha nem látott számban érkeztek a sportolni vágyók. Természetesen a járvány okozta félelmek miatt a személyes edzések iránti igény ugrott meg leginkább, gyakorlatilag itt már tényleg csak néhány hely akad az érdeklődőknek.

Szeptemberben pedig már a reggeli edzéseiket is újra tudták indítani az oktatók, hiszen részben helyreállt a normális rend. Van egy-két reggeli idősáv a pesti teremben, és aki úgy dönt, hogy bepillantana ebbe a sportba, itt kapja a „legtöbbet a pénzéért”, hiszen a foglalkozások még kiscsoportosak.

A thai box-ot is lehet űzni biztonságosan

A korlátozások kihirdetésekor Kurdy Istvánék is átköltöztek a virtuális valóságba, aminek természetesen megvannak a korlátai, de sikerült a résztvevőket így is megmozgatni hetente többször. Ugyanakkor természetesen egy kontaksportnál nagy előny, ha vannak társak, akikkel közösen lehet fejlődni. Így amint lehetett azonnal megnyitották a termet, és azóta is ipari mennyiségben alkalmazzák a fertőtlenítőszereket, sőt még új szellőztetőrendszer is segíti a vírus elleni harcot.

Karacs Attilától is el lehetett lesni trükköket

„A fegyelem az egyik legfontosabb dolog, így mi is ezt helyeztük az első helyre az eddigi legnagyobb magyarországi thai box táborban is, amit most már hagyományosan Balatonszárszón tartunk. Az egyhetes eseményt lezáró sparring partin 200 harcos vett részt, kezdőktől az olyan profikig, mint Karacs Attila K1 bajnok. Klubokból pedig 24 gyűlt össze Veszprémtől Siklósig, tehát a hazai thai box közösség szinte egésze jelen volt, amit jól szemléltet az eseményről készült videónk”

– mondta el a frissen magyar bajnoki címet szerző thai box harcos, ifjabb Kurdy István.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás