promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Már csak négyen veretlenek az NFL-ben – az 5. forduló érdekességei
Borítókép:  Chris Graythen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az amerikaifutball-ligában minden héten történik valami, ez alól az 5. forduló sem volt kivétel.

1) Lenyűgöző passzjátékok: a Monday Night Football, vagyis a hétfő esti (magyar idő szerint kedd hajnali) program ezúttal a Los Angeles Chargers és a New Orleans Saints párharcát hozta, a meccs pedig fantasztikusra sikeredett. Hiába tűnt az első félidőben úgy, hogy a Chargers simán nyerheti a meccset, a Saints felállt a padlóról és előbb egy tíz pontos hátrányból mentették hosszabbításra a meccset, majd végül mezőnygóllal meg is nyerték azt.

Nem csak a találkozó alakulása volt nagyon izgalmas, gyönyörű játékokat is láttunk, amiket érdemes felidézni. 27-20-nál például eléggé sietnie kellett a Saintsnek, az utolsó negyedből már csak alig két perc volt hátra, amikor az irányító Drew Brees passzát épphogy az oldalvonal előtt kapta el Alvin Kamara.

A későbbi egyenlítés után még lett volna lehetősége a Chargersnek megnyerni a meccset, főleg olyan átadás után, ami alább látható. A Los Angeles-iek irányítójának, Justin Herbertnek a passzát, Mike Williams valami földöntúli módon kapta a Saints védői között.

2) Újoncrekord: ha már Justin Herbert, akkor említést érdemel, hogy a mindössze 22 éves irányítónak ez az első szezonja az NFL-ben, öt találkozó pedig bőven elég volt arra, hogy ő legyen a ligában az első olyan újonc, aki első évében négy touchdown-passzt ad egy hétfői esti meccsen. Csapata viszont nem áll túl jól, jelenleg a 13. helyen vannak az AFC főcsoportjában, ötből négyszer vereséggel hagyták el a pályát.  

3) Egyhetes csúszások: a New England Patriots csapata a Denver Broncos együttesével csapott volna össze az ötödik héten, de mivel a Patriotsnál többen is pozitív koronavírus tesztet produkáltak, így nem lehetett mást tenni, elhalasztották a mérkőzést. Először az irányító, Cam Newton kapta el, akinek most talán ez hiányzott a legkevésbé, hiszen így is elég nagy terhet visz a vállán azzal, hogy a Tampa Bay Buccaneershez igazoló Tom Brady helyét kellett átvennie. Mint utána kiderült, az a Stephon Gilmore is lebetegedett, aki tavaly az alapszakasz legjobb védője címet is megkapta, majd ugyancsak egy védőjátékos, Bill Murray is megfertőződött.

Az első eset után még csak egy nappal halasztották a találkozót, később már áttették egy héttel későbbre, így jelen állás szerint a Patriots-Broncos meccset majd október 18-án, vasárnap rendezik meg. Erre egyébként nagy az esély, a friss hírek szerint még akkor is megrendezik a meccset, ha Gilmore és Newton továbbra is pozitív tesztet produkál:

a karanténszabály miatt lehetséges ez, mivel náluk több mint tíz napja mutatták ki a vírust, viszont még mindig tünetmentesek.

4) A Titanst a Covid-19 sem állítja meg: a Tennessee Titans is hasonlóan járt, mint a Patriots, több koronavírus fertőzöttet találtak a csapatuknál, így nekik két meccsük is halasztva lett. A Buffalo Bills ellenit magyar idő szerint szerda hajnalban pótolták be, melyen gyakorlatilag csak az első negyed volt valamennyire szoros, akkor 3-3-al álltak a felek, ám később egy sima hazai siker született – 42-16 lett a Titansnek. Mindez két okból is nagy dolognak számít, egyrészt 16 napig nem léphettek pályára és az edzések is visszafogottak voltak, másrészt mindkét gárda veretlen volt a meccs előtt.

Jelenleg már csak négy csapat mondhatja el ezt magáról. A Titans mellett, amelyik vezeti az AFC főcsoportját, ott van még a tabellán mögöttük második Pittsburgh Steelers, valamint a másik oldalon, az NFC főcsoportjának két éllovasa, a Green Bay Packers és a Seattle Seahawks.

A Titans másik elhalasztott mérkőzése a Steelers elleni volt, így ha addig mindketten tartják a formájukat, akkor az is egy nagyon izgalmas párharcnak ígérkezik.

5) Így kell motiválni egy csapatot: Pete Carroll már 10 éve a Seattle Seahawks edzője, ez idő alatt négyszer is megnyerték az NFC alapszakaszát és kétszer játszottak Super Bowl-döntőt, amiből a 2014-est meg is nyerték a Denver Broncos ellen. Caroll már jó ideje csinálja ezt a szakmát, szóval a tapasztalata és az eredményei miatt is igazi példakép lehet, az alábbi videó alapján pedig egy motivációs trénernek sem lenne utolsó.  

A Seahawks ugyanis az 5. fordulóban nagyon szoros meccset vívott a Minnesota Vikings ellen, az első félidő után 13 pontos hátrányból sikerült fordítani, majd 21-19-es vezetéssel fordulhattak az utolsó játékrészre. A negyedik negyed is kiélezett maradt, végül 27-26-ra nyert a Seahawks, így továbbra is – mint fentebb említettük – veretlenek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás