promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rafael Nadal 20: a spanyol klasszis trófeái képekben
Borítókép:  Martin BUREAU / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Rafael Nadal könnyedén verte meg Novak Djokovicot a Roland Garros-döntőjében, így a 20. Grand Slam-bajnoki címével beérte Roger Federert. Mutatjuk a trófeáit képekben!

A semleges szurkolók számára nem hozott túl nagy izgalmakat a koronavírus járvány miatt rendhagyó módon megtartott Roland Garros-döntő, ahol Djokovic nem tudott mit kezdeni Nadallal, így 6-0, 6-2, 7-5 arányban három szettben kapott ki. Igazából,. ha reggelig nyúzzák egymást, a szerb úgy se tudott volna játszmát nyerni, annyira jó formában volt a spanyol.

A Garroson 100. meccsét megnyerő Nadal karrierje 86. trófeája mellé 1,6 millió eurót (568 millió forint) kapott, immár 20-szoros Grand Slam-bajnoknak mondhatja magát, ezzel beérte a rekorder Roger Federert.

„Itt nyerni mindent jelent számomra. Ma nem gondolok Rogerre és a 20. Grand Slam-győzelemre, ma csak azzal foglalkozom, hogy megnyertem a Roland Garrost és ez a mindent jelenti számomra. Ez a szerelmi történet, amely köztem és a város, valamint a pálya között szövődött, felejthetetlen”

– fogalmazott a spanyol a meccs után. Djokovic meg is jegyezte, hogy ismét kiderült, miért Rafa a salak királya.

Rafael Nadal saját rekordját tovább javítva 13-adszor nyerte meg a francia nyílt teniszbajnokságot.

Először mutatjuk a 13 Roland Garrost képekben, ami már önmagában egyedülálló:

Utólag pedig jöhet a RAFA20 válogatás, vagyis 2005 óta az összes Grand Slam-trófeája:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás