promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mérföldkőhöz érkezik Kimi Raikkönen pályafutása
Borítókép:  Alexey Filippov / Sputnik / Sputnik via AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A finnek 2007-es világbajnoka, Kimi Raikkönen a legutóbbi futamon Oroszországban állította be a legtöbb F1-es rajt rekordját, a hétvégi Eifel Nagydíjon pedig meg is döntheti azt. Az Alfa Romeo egy különleges plakáttal köszöntötte pilótáját.

A csúcsot eddig a brazil Rubens Barrichello tartotta 322 versennyel a háta mögött, amit 19 szezon alatt ért el – hat különböző csapattal.

Kimi Raikkönennek ugyan papíron több évébe telt mindez, ám kevesebb istállónál versenyzett. A finn jégember mostani munkaadóját is beleszámítva eddig összesen öt csapatnál „dolgozott”. Hozzá kell tenni azt is, hogy 2010-es és 2011-es szezon számára kimaradt, ekkor volt egy kisebb szünet az F1-es karrierjében, míg vissza nem tért a Lotus-hoz.  

A Barrichello által tartott rekordot most hétvégén a Nürburgringen döntheti meg. Egy olyan pályán, amely bár elég legendás, hivatalosan mégsem volt az idei naptár része, csak beugróként szerepel ezúttal. A csapatok a közösségi médiában minden hétvége előtt kiadnak egyfajta előzetesként egy-egy plakátot, amivel az adott versenyhétvégét és saját magukat reklámozzák. Minél különlegesebb egy helyszín vagy éppen olyan az alkalom, akkor annál érdekesebbek ezek a grafikák.

Az Alfa Romeo az alábbi képet és üzenetet osztotta meg pilótájuk 323. Formula 1-es rajtjára készülve:

„Egy hétvége, amely bekerül a történelembe…”

– áll a csapat posztjában.

Raikkönen egyébként jó és rossz élményeket egyaránt szerezhetett már erről a pályáról a karrierje során. 2002-ben például itt érte el élete második dobogós helyezését, a 2013-ban pedig a második helyen ért célba. Ugyanakkor összesen öt alkalommal is kiesett, ezek közül talán a 2005-ös a legemlékezetesebb, amikor az utolsó körben bukta el a futamgyőzelmet, miután leszakadt a jobb első kerék.

Azon a futamon Fernando Alonso győzött, és ő az, aki adott esetben a leghamarabb megdöntheti ezt a rekordot.

Azt ugyanis, hogy Raikkönen meddig akar még a mezőny tagja maradni, egyenlőre nem tudni. Ellenben a spanyolok kétszeres világbajnoka jövőre biztosan visszatér – 2+1 éves szerződése van –, az ominózus ranglistán pedig 311 futammal a háta mögött jelenleg a harmadik helyen áll.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás