promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási bajban a DVTK, most Böde Daniéktól kaptak ki – videó
Borítókép:  Böde Dániel. Forrás: teol.hu.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Összefoglaltuk a magyar labdarúgó-bajnokság 6. fordulójának szombaton lejátszott két mérkőzésének legfontosabb történéseit.

Szervezettebben és veszélyesebben játszott a mérkőzés elején a Paks, letámadta ellenfelét, ezzel többször hibára késztette a Diósgyőrt. A hazai csapat a játékrész feléhez közeledve már fel tudta vinni a labdát, és több lövési kísérlete is volt. Kiegyenlítetté vált a játék, sőt a játékrész hajrájában viszonylag sok időt tartózkodott a vendégek kapuja előtt a DVTK, a vezetést mégis az utolsó percekre ismét felpörgő paksiak szerezték meg a ráadáspercben.

A pihenő után szabadrúgásból gyorsan egyenlített a Diósgyőr, amely aktívan kezdte a második félidőt.

Élénk iramú volt ez a játékrész, mindkét csapat úgy érezte, hogy meg tudja szerezni a győzelmet érő gólt. Sok helyzet ezzel együtt nem adódott, de a Paks egy szöglet utáni ellentámadásnál a 90. percben nagy gólszerzési lehetőséget hagyott ki, a védést követő szögletből pedig betalált. Ezzel begyűjtötte a három pontot az összességében kiegyenlített mérkőzésen.

A vendégcsapat, amely a két gólját az első és a második félidő ráadásában szerezte, a nyolcadik helyre lépett előre, a hazai együttes pedig jelenleg a 11. az élvonal tabelláján.

Diósgyőri VTK–Paksi FC 1-2 (0-1)

Mezőkövesd Zsóry FC–Kisvárda Master Good

A mérkőzés előtt köszöntötték a hazaiak válogatott középpályását, Cseri Tamást, aki századszor lépett pályára az élvonalban.

A mezőkövesdi ünneplés azonban nem tartott sokáig, egy hatalmas védelmi hiba után ugyanis gyorsan vezetést szerzett a Kisvárda, amely a folytatásban is lendületben maradt, és a házigazdák zavarodottságát kihasználva már a 14. percre kétgólos előnybe került.

Kuttor Attila vezetőedző a történtek hatására a 18. percben kapust cserélt, és a Rjabenko helyére beállt Szappanosnak is bőven akadt dolga.

A kövesdieket többször csak a kapufa vagy a szerencse mentette meg az újabb góltól, miközben ők szinte alig jelentettek veszélyt a kapura.

A második félidőt jobban kezdték a hazaiak, de a lendületük nem tartott sokáig, a folytatásban pedig leginkább a mezőnyben folyt a játék. A kisvárdaiak a hajrában átadták a területet vendéglátóiknak, akik azonban veszélyes helyzeteket továbbra sem tudtak kialakítani, s bár egy öngóllal szépítettek, összességében megérdemelten szenvedtek vereséget.

A vendégek idénybeli negyedik idegenbeli meccsükön a harmadik sikerüket aratták.

Mezőkövesd Zsóry FC–Kisvárda Master Good 1-2 (0-2)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás