promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ítéletidő, emberhátrány – videón a magabiztosan nyerő Barcelona
Borítókép:  a Barcelona játékosai. Forrás: AFP/Miguel Riopa.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Real Madrid győzelmének köszönhetően a Barcelonának sem volt más választása, csak a három pont begyűjtése a Celta Vigo ellen – idegenben.

A Real Madrid megszenvedett Ronaldo csapata ellen, de begyűjtötte a három pontot.

A Barcelona ahhoz a Celta Vigóhoz látogatott, amelyet saját stadionjában már 2015 óta nem tudott megverni: 

a katalánok az elmúlt öt évben három döntetlen mellett háromszor vereséget szenvedtek.

Ennek ellenére most nem nyomta össze az esélyesség terhe Lionel Messiéket, hiszen Ansu Fati már 11. percben gólt lőtt Philippe Coutinho passzából.

A folytatásban – szakadó esőben és szélviharban – egészen a félidő utolsó harmadáig nem alakult ki igazán nagy helyzet, ám a 35. percben Gerard Piqué utolsó emberként szabálytalankodott, és pirosat kapott a játékvezetőtől, ám a VAR a segítségére sietett:

hosszas videózás után megállapították, hogy a kilépő csatár lesről indult.

Azonban csak időlegesen menekült meg az emberhátránytól a Barca, ugyanis a 42. percben Clément Lenglet megkapta második sárga lapját, így idő előtt mehetett zuhanyozni.

Ennek ellenére a második félidő elején – szokás szerint – Lionel Messi villant, ám passza Licas Olazát találta el, a labda pedig a hálóba pattant.

Ezzel pedig szinte el is dőlt a mérkőzés, bár a maradék időben Coutinho még eltalálta a kapufát, Messi gólját érvénytelenítették, és a hazaiak is eltalálták a kapufát, ám veszélyes lehetőségük nem volt a szépítő gól megszerzésére.

A hosszabbítás perceiben Messi áthámozta magát a védőkön, lövését védte a Celta kapusa, ám a kipattanót Sergi Roberto a hálóba bombázta.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás