promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
5/5: Kimmich groteszk góljával nyert német Szuperkupát a Bayern München – videó
Borítókép:  a német Szuperkupát magasba emelő Manuel Neuer, és a Bayern München csapata. Forrás: AFP/Christof Stache.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Bayern München ötödik trófeájára hajtott a naptári évben, amit a Borussia Dortmund elleni győzelmével meg is szerzett.

Egy hét alatt több fronton is megmutatta magát a Bundesliga-bajnoka, a Bayern München. Előbb Budapesten szerezte meg az Európai Szuperkupát, majd pár nappal később csúfos vereséget szenvedett a Hoffenheim vendégeként.

A Borussia Dortmund – ha lehet, akkor még nagyobb meglepetést okozva – az Augsburg elleni vereséggel indította a 2020-2021-es német bajnoki szezont. A pesszímistább sárga-fekete szurkolók az internetes fórumokat arról értekeztek, hogy ilyen játékkal esélyük sem lesz arra, hogy letaszítsák a trónról a bajorokat.

Nem kellett sokat várni arra, hogy összemérje az erejét a két német gigász, hiszen a német Szuperkupáért már a szezon elején összecsaphattak.

A találkozó első érdekessége az volt, hogy ezzel a mérkőzéssel búcsúzott profi játékvezetői karrierjétől Bibiana Steinhaus.

A csapatok nem igazán vetették bele magukat a küzdelembe, színvonaltalan perceket láthattak a nézők – a Bundesliga szintjéhez mérten. Úgy tűnt, hogy ezt a tesze-tosza játékot a Bayern München labdarúgói unták meg hamarabb, és egy szemvillanás alatt felpörgették a játékot, ami meg is hozta a vezetést, Corentin Tolisso révén.

Ha már így belejöttek, akkor folyamatosan tovább növelték a nyomást a bajorok, aminek köszönhetően Thomas Müller megduplázta csapata előnyét.

Hogy ne fulladjon unalomba a második félidő, arról a dortmundi Julian Brandt gondoskodott, aki egy labdaszerzés után, gyors, egyérintős játékot követően szépített.

A második félidő elején azonnal egyenlíthetett volna Dortmund, ám Thomas Meunier kihagyta a kihagyhatatlant. Szerencséjére pár perccel később Erling Haaland helyrehozta a bakit, és – bár a mérkőzés összképéből nem következett – kiegyenlített a Borussia.

Sőt! Ha nem Manuel Neuer áll a Bayern kapujában, akkor a norvég csatár akár a vezetést is megszerezhette volna, ám a német válogatott csapatkapitánya világklasszis mozdulattal hárította a ziccert.

Ez a kihagyott lehetőség a 82. percben bosszulta meg magát, amikor Josua Kimmich labdát szerzett, amivel indította Robert Lewandowskit, majd a visszakapott labdát kapura tűzte, ám a Dortmund kapusa hárítani tudott, de a visszapattanó labda eltalálta Kimmich sarkát, és a gellert kapva a kapuba vágódott.

Ez a furcsa találat pedig azt jelentette, hogy a Bayern München megnyerta a német Szuperkupát, és már elmondhatja magáról azt a bravúrt, hogy amelyik sorozatban elindult, azt meg is nyerte!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás