Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Mosószeres flakonokon fognak állni a tokiói olimpia dobogósai

Mosószeres flakonokon fognak állni a tokiói olimpia dobogósai

Sport & Szabadidő

Mosószeres flakonokon fognak állni a tokiói olimpia dobogósai

Sport & Szabadidő

Toronicza Péter - 2020.09.29. 20:20

Persze nem ténylegesen, hanem újrahasznosítva. A jövőre halasztott tokiói olimpia mindenben igyekszik környezettudatos lenni.

Elegendő újrahasznosított műanyag gyűlt össze ahhoz, hogy ezekből készítsék el az éremátadásokhoz szükséges dobogókat. A pódiumok összeállításához 24,5 tonna használt műanyag, valamint nagyjából 400 ezer mosószeres palackot szedtek össze.

A jövő évre halasztott tokiói olimpia és paralimpia szervezői remélik, hogy ezzel is hozzájárulnak az ötkarikás játékok fenntartható lebonyolításához, mivel a klímaszakértők a sportrendezvényeket illetően is felhívták a figyelmet a környezetvédelmi szempontok fontosságára.

Még az érmek is újrahasznosított anyagokból fognak készülni. Az ország állampolgárai aktívan részt vettek használt elektronikus eszközeik leadásában, amelyekből később a fémeket kinyerve és újra feldolgozva az érmeket készítették.

Ahogyan az insidethegames.biz is beszámolt róla a műanyagok újrahasznosítására vonatkozó programot tavaly júniusban indították el, és Tokió lakosait arra kérték, hogy kezdjék el gyűjteni a használt palackokat. Ezen kívül nagykereskedések és 113 japán iskola, valamint az olimpia egyik szponzora, a P&G Group is hozzájárult a gyűjtéshez.

A kampány már márciusban elérte a kitűzött célt, de a koronavírus-járvány miatt abban a hónapban született meg a döntés a játékok jövőre halasztásáról.

Az olimpiák és a paralimpiák történetében ez az első alkalom, hogy ilyen gyűjtéssel és ezen a módon gyártják a dobogókat, de a szervezők abban bíznak, hogy a játékok lebonyolítása során 99 százalékban újrahasznosított anyagokkal tudnak majd dolgozni.

Borítókép: Charly TRIBALLEAU / AFP

Legolvasottabb hírek