promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
5+1 sportos tartalom: az elmúlt hét legérdekesebb netes posztjai
Borítókép:  Kevin C. Cox / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Megvan az NBA két döntőse, Mick Schumacher egyre közelebb kerül az F1-hez, de nagyobb bejelentések is jutottak az előző hétre.

1) NASCAR – Michael Jordan új szerepben: ha valaki megemlíti Michael Jordan nevét, akkor persze, hogy egyből a kosárlabda ugrik be mindenkinek, de igazából már az sem szokatlan, ha valami másba kezd. Kapott már filmszerepet, könyvet is írt, a golfozásba is belekóstolt, de Nike is jól jár a nevével mind a mai napig, hiszen az Air Jordan termékek még mindig nagyon népszerűek. Az NBA-ban a Charlotte Hornetsnek is ő a tulajdonosa, most pedig már NASCAR csapata is van.

Ez a hír önmagában is nagyot szólt, de még nagyobb értéke van úgy, hogy az egyik résztulajdonos jelenleg is a mezőny egyik tagja. Ő nem más, mint Denny Hamlin, aki jelenleg a Joe Gibbs Racing pilótája és bár bajnoki címmel még nem rendelkezik, háromszor is megtudta nyerni a szezonnyitó Daytona 500-at. Ha valakit meglepne a közös üzlet, akkor tudni kell, hogy ők ketten jó barátok, az pedig nem tilos, hogy egy versenyzőnek tulajdonrésze legyen egy csapatban. A név és a főszponzor egyenlőre még nem ismert, de azt már biztosan tudni lehet, hogy Bubba Wallace lesz a pilótájuk, aki a Richard Petty Motorsportstól érkezik, valamint, hogy a Toyota egyik autójával indulnak.

2) Forma-1 – Hamilton hibája, Bottas tánca: Lewis Hamilton nem igazán volt képben vasárnap a rajtgyakorlatokra vonatkozó előírásokkal, de mint az utóbb kiderült a csapata sem. Mindketten pórul jártak, aminek kétszer öt másodperces büntetés lett a vége – igaz még így is dobogóra állhatott. A csapattárs, Valtteri Bottas ezt köszönte szépen és kihasználta, de még Max Verstappen is jól járt ezzel.

A The Lollipop Man oldal egyébként is nagyon szórakoztató dolgokat szokott posztolni, és a vasárnapi futam is megihlette az alkotókat.  

3) Formula-2 – kis és nagy Schumi: Michael Schumacher egyenlőre még mindig a legsikeresebb Formula 1-es pilóta a világbajnoki címek tekintetében és számos emlékezetes momentum kapcsolódik a nevéhez. Ilyen például az alábbi videón is látható előzése 2002-ből, melyet Juan Pablo Montoya ellen mutatott be Ausztráliában. A hétszeres bajnok fia, Mick pedig egy kísértetiesen hasonló manőverrel nyerte meg a Forma-2 múlt szombati versenyét. Egyre jobban megy neki a szekér, a hétvégét egy győzelemmel és egy harmadik hellyel zárta, amivel közelebb kerül ezzel a bajnoki címhez, valamint az F1-es karrierhez is.

Komoly esélye van mindkettőre, azért pedig nagyon sokan szorítanak, hogy a rajtrácson ismét ott legyen egy Schumacher.

4) NBA – egyre feljebb a ranglétrán: kialakult a nagydöntő párosítása, nyugatról a Los Angeles Lakers jutott be, míg keleten a Miami Heat lett a győztes. Utóbbi csapat edzője már 2008 óta Erik Spoelstra, akivel eddig négy döntőig jutottak, ebből kétszer győztek is. Nem most kezdte a szakmát, a Heat tagja már 1995 óta, akkoriban még videóelemzőként tevékenykedett. Innen jutott el 13 esztendő alatt a vezetőedzői posztig, és erről emlékezett meg a SportsCenter, miután 4-2-re nyerték a párharcot a Boston Celtics ellen.

5) MotoGP – Rossi és a Yamaha: 2004 óta versenyzik itt a kilencszeres világbajnok, ez idő alatt pedig sok nagy csatát megvívott. A múlt héten jelentették be, hogy a következő szezonban is marad velük, igaz a szatellit csapatuknál megy majd 2021-ben. 2011-től ugyan volt egy kisebb Ducatis kalandja, de ezt leszámítva ez lett az igazi otthona az olasznak. A MotoGP hivatalos Youtube-csatornájára ki is került egy válogatás, amiben a TOP 10 Yamahás momentumát emelik ki.

+1) Rég nem látott vendégek: a Heat eddig háromszor, a Lakers pedig 16 alkalommal ünnepelhetett bajnoki címet az NBA-ben, de ezek közül egyszer sem vívtak egymás ellen a négy meccsig tartó nagydöntőben. Külön-külön is rég jutottak már el idáig, a Lakers esetében erre utoljára 2010-ben volt példa, míg az idei keleti győztes, 2014-ben játszhatott utoljára a Larry O'Brien-trófeáért.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás