promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hiába voltál világklasszis focista, ha el kell menned a feleségeddel vásárolni
Borítókép:  Zinedine Zidane. Forrás: AFP/Ander Gillenea.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ha éppen nem a Real Madrid labdarúgóinak tart edzést, akkor mintaférj válik Zinedine Zidaneból.

Zinedine Zidanét senkinek sem kell bemutatni, hiszen a világ egyik labdarúgója volt az ezredfordulón. A Zizouként ismert focista világ- és Európa-bajnok lett a francia válogatottal, amelyben 108-szor lépett pályára. Van BL-aranyérme, kétszer elhódította az Európai Szuperkupát, valamint az UEFA-kupát, a Juventussal kétszer, a Real Madriddal egyszer lett bajnok. Háromszor lett az év labdarúgója a FIFA-szavazáson, és 1998-ban megnyerte az Aranylabdát.

Egyik legemlékezetesebb tette mégis egy fejelés lett: a 2006-os világbajnoki-döntőben mellkason fejelte az őt provokáló olasz Marco Materazzit. A franciát pedig kiállította a játékvezető, és Olaszország válogatottja megnyerte a mérkőzést. 

Egyébként ez volt Zidane utolsó mozzanata a focipályán.

Pályafutása befejezése után edzőnek állt: a Real Madridnál kezdett, ahol a fiatalokat edzette, majd a felnőttcsapat vezetését bízták rá. Ezen a poszton sem adta lejjebb, hiszen többszörös BL-győztest, illetve spanyol bajnokot faragott csapatából.

A 2020-2021-es szezon nem igazán indult jól a La Liga címvédőjének, hiszen csak egy gólnélküli döntetlenre volt képes a Real Sociedad otthonában. Igaz, a Királyi Gárdában több fiatal játékos is szerephez jutott.

A második fordulóban a Real betis vendégei lesznek, ám ez előtt még a családra is jut idő. Ennek szemléletes példája, hogy Zidane elkísérte a feleségét vásárolni, de az alábbi képekből is látszik, hogy a madridiak vezetőedzője igazán unhatta már magát a különöböző táskák között, így inkább mással foglalta el magát.

Zizou reakcióját nem lehet felülmúlni, amikor észreveszi, hogy lefotózták!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás