promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mérkőzést halasztott a Vidi, Kisvárdán nagyon kiakadtak
Borítókép:  MTI/Koszticsák Szilárd
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mivel a MOL Fehérvár FC jövő hét csütörtökön kiemelt fontosságú mérkőzést játszik a Standard Liege otthonában, elhalasztotta hétvégi bajnoki mérkőzését. Ennek azonban a Kisvárdán finoman szólva sem örülnek.

A MOL Fehérvár FC azzal, hogy legyőzte a Reims csapatát az Európa-liga harmadik selejtezőkörében egy lépésre került a második számú európai kupasorozat főtáblájától. A fehérvári csapat október 1-jén, 20:00-kor játszik a Standard Liege otthonában. Ezen a találkozón fog eldőlni, hogy melyik csapat jut a csoportkörbe. A mérkőzés fontosságának megfelelően, a Reims elleni győzelem után a Vidi azonnal jelezte a Magyar Labdarúgó Szövetségnek, hogy élne versenyszabályzat azon pontjával, mely kimondja,

amennyiben valamelyik nemzetközi kupában a csoportkörbe jutásért lép pályára egy magyar csapat, akkor az élhet az előző heti bajnokijának elhalasztásával – írja a csakfoci.hu.

A történtek következménye, hogy az eredetileg vasárnapra kiírt Kisvárda–MOL Fehérvár FC mérkőzést 2021. január 27-én, szerdán, 17.00-s kezdéssel rendezik meg. A Kisvárda azonban honlapján nemtetszését nyilvánította ki.

„Ebben az ügyben kész tények elé lettünk állítva, választási lehetőségünk nem volt. Más kérdés, hogy amennyiben opcionálisan tudtunk volna a fehérváriak ezen szándékáról, akkor nem kezdjük el árulni a belépőket és nem rendeljük meg a játékosaink pályára lépéshez elengedhetetlen Covid-tesztelést a pénteki napra” – írják.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás