promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Százötven másodperc alatt kapott kettőt a Real, mégis nyert a Madrid – videó
Borítókép:  a Real Madrid játékosai gratuláltak Sergio Ramosnak, amiért berúgta a büntetőjét. Forrás: AFP/Jorge Guerrero.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A La Liga második fordulójában botlott a Real Madrid (az első fordulóbeli mérkőzését elhalasztották), így a bajnokság harmadik fordulójában a Real Betis ellen kellett javítania.

A Real Sociedad ellen meglepő csapattal állt ki a Real Madrid, nem is jött össze a győzelem.

Pihenésképpen a Királyi Gárda vezetőedzője, Zinedine Zidane elkísérte a feleségét egy bevásárló körútra.

Úgy tűnik, hogy a francia mester a nagy körút közepette azt találta ki, hogy Luka Jovicsot kezdőként szerepelteti a Real Betis ellen. A szerb csatár nem sok vizet zavart, ennek ellenére Karim Benzema kibrusztolta, Federico Valverde meg berúgta a helyzetet.

Fokozatosan a házigazda vette át a mérkőzés irányítását, ennek pedig meg is lett az eredménye – mégpedig százötven másodpercen belül:

  • előbb egy kis szögletet követően Mandi a kapuba fejelt,
  • majd a régi focis mondást („gólra gól!”) valósította meg a Betis, ugyanis Nabil Fekir lekészítette, William Carvalho pedig a kapuba helyezte a lasztit.

A gyors fordítás nagyon meglepte Zidane-t, ugyanis még az első félidő végén cserélt, és Toni Kroos helyére beküldte Luka Modricot – igaz, utóbb kiderült, hogy a német sérülést szenvedett.

A második félidő nem is indulhatott volna jobban a madridiak számára, hiszen egy szélről belőtt labdát, Emerson a saját kapujába továbbított.

Emersont annyira megzavarhatta az öngól, hogy nem vette fel időben a ziccerben kilépő Jovicsot, akit csak szabálytalanul tudott megállítani a Betis tizenhatosa előtt – jutalma pedig hosszas videózás, illetve kiállítás lett.

Emberelőnyben fokozta a nyomást a Madrid, a hazaiak látványosan fáradtak, de a győztes gól megszületéséhez egy hosszas VAR-ozás kellett. A megítélt büntetőt pedig Sergio Ramos „bepanenkázta”.

Ez a gól azt jelentette, hogy ez volt a Sergio Ramos 17. olyan idénye, amikor gólt szerzett a spanyol bajnokságban. 

A nyolc perces hosszabbításban még Valverde és Karim Benzema is gólt rúghatott volna, ám helyzeteiket elpuskázták, így maradt a 2-3.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás