promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Forma-1: Hamiltonnál előbb rezgett a léc, majd tönkreverte a mezőnyt
Borítókép:  Bryn Lennon / POOL / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Bár a Forma 1-es Orosz Nagydíj hétvégéjének korábbi szakasza nem erre utalt, végül ismét a hatszoros világbajnok indulhat az élről vasárnap.

Szocsiban még több nézőt engednek be a versenyhétvége során, mint legutóbb Mugellóban, a pálya itt már 50 százalékos kapacitással megy, így a szerencsések a helyszínen élvezhették az eseményeket. A szabadedzések után elég nagy Mercedes fölény mutatkozott: az a Valtteri Bottas, aki 2017-ben ezen a pályán szerezte meg pályafutása első győzelmét, a három gyakorlásból kettőn is a leggyorsabb tudott lenni.

A Renault és a McLaren is bizakodó lehetett, hiszen jó tempót mentek, és igazából a Racing Pointok is. Carlos Sainz Jr., Esteban Ocon és Sergio Perez is Max Verstappen előtt volt az utolsó edzésen, igaz nagyon kevéssel, szóval a második sorért kifejezetten nagy csata volt várható.

A kvalifikáció kezdete előtt elég sötét felhők jelentek meg az égen, de végül a csapadék elkerülte a pályát. A Q1-ben aztán a várható dolgok következtek be, de két meglepetést is láthattunk. A hazai pályán szereplő Daniil Kvyat a 3. helyen jutott tovább a középső szakaszba, a Williams pedig tovább fejlődik, hiszen bár Nicholas Latifi csak a 19. lett, a csapattárs George Russell továbbjutott és végül egy 14. pozíció jutott neki. Az Alpha Tauri orosz pilótája a 12. helyen zárt, igaz neki sem volt egyszerű dolga.

A második szakasz ugyanis elég izgalmasra sikerült, Sebastian Vettel 2:15-el a Q2 vége előtt összetörte a Ferrarit, ami piros zászlót okozott, nehéz helyzetbe hozva ezzel többek között Lewis Hamiltont is, aki kör nélkül állt akkor. A címvédő korábbi körét a pálya kiszélesítése miatt elvették, így sietnie kellett, végül épphogy megkezdte a körét, de megmenekült.

Nem csak ő volt bajban, az újraindításnál hatalmas volt a forgalom, ennek pedig Charles Leclerc lett az egyik nagy vesztese, aki így csak a 11. helyet tudta megszerezni, de Lance Stroll sem lehetett boldog a 13. helytől, miközben Sergio Perez a 4. lett.

A Q3 legvégén Hamilton megint elverte a mezőnyt, pedig nehezen kapta el a fonalat az időmérő előtt, mellőle Verstappen indulhat, aki egy nagyon szép kört rakott össze, Bottas viszont nem tudta a maximumot nyújtani az utolsó körén, így a harmadik rajtkocka lett az övé. A harmadik sorba Daniel Ricciardo és Carlos Sainz fért még be.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás