promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kovácsik a hős, tovább menetel a Vidi az Európa-ligában
Borítókép:  MTI/Koszticsák Szilárd
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem várt könnyű ellenfél a MOL Fehérvár FC-re az Európa Liga selejtezőinek harmadik körében a Reims ellenében. A párharc itt még mindig egy meccses volt, végül a fehérvár kapusa, Kovácsik Ádám parádés teljesítménye volt a döntő jelentőségű a büntetőknél.

Korábban még soha nem találkozott egymással a MOL Fehérvár FC és a Reims. Ez volt az első alkalom, melyet most már mondatni megszokott módon zárt kapuk mögött rendeztek, habár mindezek ellenére azért a stadionon kívül összegyűltek a magyar szurkolók. A hangjukat is hallani lehetett, sőt a füst is beszivárgott. A Stade de Reims, a francia első osztály, vagyis a Ligue 1 tagja. Négy forduló után 19. helyén áll  mindössze egy ponttal, ugyanakkor a rossz szezon kezdet nem jelentette azt, hogy egy gyenge csapatról lenne szó.

Tavaly előtt a 8., míg az előző idényben a 6. helyen zárták a tabellát, így eljutva az EL selejtezőkig, ezzel hosszú idő után európai kupaporondra jutva, a harmadik fordulóban viszont át kellett verekedniük magukat a MOL Fehérváron. A mérkőzés első 20 percében inkább a franciák domináltak, ennek megfelelően több helyzetet is alakítottak ki. Az első félidő végére a statisztikai mutatókban is fölényben voltak a vendégek, 62%-ban birtokolta a labdát a Reims, míg 38%-ban a Fehérvár, de a passzok számában is jobbnak tűntek.

Gól viszont nem csak ott, de a folytatásban sem született, pedig mindkét oldalt adódtak lehetőségek, a hazaiak számára például az 58. percben adódott az egy nagyobb helyzet, de Bolla passzából Nego nem tudott betalálni. A Fehérvár egyébként is kezdett egyre inkább feljavulni, de mivel gól továbbra sem született így 0-0 után jöhetett a hosszabbítás.  

Az első 15 perc is viszonylagos nyugalomban telt, a 105. percben viszont El Bilal Toure küldte kapura a labdát a 16-osról, de Kovácsik Ádám védeni tudta. Kicsit messzebbről már a 111. percben Chavalerintől is jött egy próbálkozás, sokkal kevesebb sikerrel, de a 2 perccel későbbi szabadrúgással sem jártak jobban. 

A 116.percben viszont Thomas Foket szúrt ki a sajátjaival. A Reims belga játékosa reklamálásért gyűjtötte be teljesen feleslegesen a második sárga lapját, így végül 10 emberrel voltak kénytelenek befejezni. Az egyre laposabbá váló meccs végül büntetőkkel dőlt el, melynek első körében rögtön előnybe került a magyar csapat, miutánBoulaye Dia lövését kifogta Kovácsik. Ugyanezt még megtette Abdelhamid ellen is, végül a Mol Fehérvár 4-1-re nyerte a 11-es párbajt.

Végeredmény:

MOL Fehérvár - Stade de Reims 0-0 (Büntetők után: 4-1)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás