promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Már az angol Ligakupában is felütötte a fejét a koronavírus
Borítókép:  ANDREW BOYERS / POOL / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A José Mourinho irányította Tottenham egy kisebb csapathoz látogatott volna, ahol nyüzsögnek a koronavírussal fertőzöttek.

A Tottenham Hotspur kedden a Ligakupa harmadik fordulójában lépett volna pályára idegenben a Leyton Orient ellen. Az esélyek erősen a londoni csapat felé billennek, mivel negyedosztályú ellenfélről beszélünk. Azonban az angol foci szépsége, hogy az FA, illetve a Ligakupában is okoztak már meglepetést kisebb, alacsonyabban rangsorolt csapatok.

A mérkőzés azért maradt el, mert a Leyton Orientnél nem kevesebb, mint 18 játékos, illetve stábtag megfertőződött a koronavírussal.

Nigel Travers, a Leyton Orient tulajdonosa elmondta, bár van még annyi labdarúgójuk, hogy ki tudnának állni – hiszen az ifjúsági csapat játékosai nem érintkeztek a felnőtt keret tagjaival –, de a meccset így elhalasztották biztonsági okokból.

Az eredeti szabályok szerint így játék nélkül a Tottenham jut a legjobb 16 közé, de a negyedosztályú csapat örülne, ha egy későbbi időpontban lejátszhatnák a meccset.

A Leytin Orient eddig 2,5 millió fontot veszített idén a világjárvány miatt, ez a mérkőzés pedig 150 ezer font nyereséget jelentene nekik a televíziós közvetítésből.

A Tottenham számára azért sem probléma, hogy elmaradt a keddi meccs, mert szerdán már utaznak Észak-Macedóniába a csütörtöki Európa-liga mérkőzés miatt. Ott a Shkendija együttesével mérkőznek meg.

Közben tényleg nem árt óvatosabbnak lenni a kisebb csapatokkal, akik olykor nem veszik annyira komolyan a biztonsági előírásokat, mint a nagyobb társaik, akinél eszméletlen szigor van ilyen szinten.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás