promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
5+1 érdekesség, amiért megőrült a sportvilág az elmúlt hétvégén
Borítókép:  Anthony Davis. Forrás: Getty Images via AFP/Kevin C. Cox.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az elmúlt hétvégén is volt mire figyelni a sport világában, a közösségi médiában pedig jöttek is a megfelelő reakciók. Íme néhány érdekesség a netről!

1) Tour de France – a végén kell a legjobbnak lenni:

Az idei Tour szinte végig nyílt volt, az utolsó szakasz pedig már inkább csak gála jellegű szokott lenni, az utolsó előtti viszont döntő fontosságú lehet. Ezúttal ez egy időfutam volt és tényleg megváltoztatta dolgokat.

A végső győztes ugyanis az a Tadej Pogacar lett, aki hatalmasat ment szombaton és ezzel a négyből három trikót, a sárgát, a pöttyöst és a fehéret is elvitte. Az első jár az összetettbeli győzelemért, míg a másik kettő sorrendben a legjobb hegyi menőnek és a legsikeresebb 25 év alattinak. Utóbbihoz tegyük hozzá, hogy a szlovén szeptember 21-én hétfőn, vagyis ma ünnepli a 22. születésnapját. Utoljára olyanra, hogy három kategóriában is nyerjen valaki, csak Eddy Merckx volt képes. A Pro Cycling Trumps pedig eleve fantasztikus animációkat csinál a különféle versenyekhez, így erre is külön készültek.

2) Le Mans 24 – pihenő időszak:

„Megfáradva, de törve nem”

– így is lehetne jellemezni azokat a képeket, amit az idei Le Mans-i 24 órás verseny után osztott meg Twitteren a Toyota Gazoo Racing. A gyártó toronymagas esélyes volt és ennek megfelelően a #8-as számú autójukkal (Nakajima, Buemi, Hartley) meg is nyerték azt.

A képek elég szépen megmutatják, hogy milyen állapotban voltak a versenygépek a nap végére, sőt az ünneplés nyomai is jól látszódnak. 

3) Premier League – hazatérés:

A múlt hét egyik legnagyobb híre volt, hogy Garath Bale, ha egyenlőre csak kölcsönbe is, de a Real Madrid csapatától visszatér, korábbi munkaadójához a Tottenhamhez. A célja természetesen mi más lenne, mint hogy trófeákat nyerjen, egy évig pedig biztosan lesz lehetősége arra, hogy segítse a Spurst.

A hír miatt #BaleBack hashteg nagyot futott és gyorsan elterjedt. Talán az alábbi poszt mutatja meg a legjobban mennyire is örültek ennek a rajongók.

4) NFL – Tom Brady megint alkotott:

majd az idő eldönti jó döntés volt-e vagy sem, amikor egy korszakot lezárva Tom Brady a New England Patriotstól a Tampa Bay Buccaneers csapatához igazolt. A második körben már nyerni tudtak, az alábbi játék pedig, amit Mike Evans-el hoztak össze, még mindig nem arra utal, hogy az irányítóban ne lennének még rejtett tartalékok. A Tampa egyébként a Carolina Panthers elleni meccset 31-17-re nyerte.

5) NBA – a Rondo-Davis kombó:

az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság már a főcsoport-döntőknél jár, nyugaton pedig a Los Angeles Lakers a Denver Nuggets együttesét kapta. A négy győzelemig tartó párharc második meccsét rendezték, amit a Lakers szó szerint az utolsó másodpercben fordított meg. Hatalmas csata után 102-103 volt az állás, a Nuggets alapvetően jól is védekezett, de a másik oldalt volt egy Rajon Rondo, aki ügyesen észrevette Anthony Davist, a többi pedig már magért beszél.

+1) Premier League – változnak az idők:

miután sikert sikerre halmozott a Bayern München tagjaként, Thiago Alcantara a Liverpoolhoz igazolt, a spanyol középpályás pedig remekül kezdett, a hétvégi Chelsea ellen 2-0-ra megnyert mérkőzésen is pályán volt, sőt egyből rekordot is döntött a passzok tekintetében. A #CHELIV hastagnél lehetett az alábbi képre rátalálni.

Négy évvel ezelőtt, ugyanis a jelenleg 25 esztendős Takumi Minamino még rajongóként szerepel egy képen azzal a Thiagóval, aki most már a csapattársa.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás