promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy német amatőr csapat 37 gólt kapott, mert tartotta ellenfelétől a távolságot
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: WOLFGANG RATTAY / POOL / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy, a német tizenegyedik osztályban szereplő klub, az SG Ripdorf/Molzen II a pályán is tartotta a koronavírus-járvány miatt előírt másfél méteres távolságot. Ennek következményeként 37-0-ra kapott ki SV Holdenstedttől. 

Egy, a német tizenegyedik osztályban szereplő amatőr klub, az SG Ripdorf/Molzen II úgy döntött csak hét emberrel áll ki az SV Holdenstedt együttese ellen. Ennek oka, hogy a Holdenstedt játékosai az előző fordulóban kapcsolatba kerühettek koronavírusos labdarúgóval. Az SG Ripdorf/Molzen vezetősége emiatt úgy döntött, csak a mérkőzés megrendezéséhez szükséges hét embert nevezi a találkozóra. Ráadásul a játékosok betartották a járvány miatt előírt két méteres távolságot – írja a The Guardian.

„Hálásak vagyunk az önkéntesen pályára lépő hét embernek, amennyiben ők nem segítenek, a klubot 200 euró büntetéssel sújthatták volna a mérkőzés elhalasztásáért. A 90 perc során ellenfelünknek volt elég ideje a gólszerzésre, a mi játékosaink tartották a távolságot. Nem is igazán beszéltünk a meccs előtt taktikáról, mert tudtuk, ez a mérkőzés hatalmas vereséggel fog véget érni" – fogalmazott Patrick Ristow az SG Ripdorf/Molzen társelnöke.

A Holdenstedt együttesét pedig nem túlzottan érdekelte ellenfele hozzáállása. Szinte minden második percben gólt szerzett, a találkozó végeredménye így 37-0 lett, javukra.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás