promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Érthetetlen, ami a Vidivel Máltán történt
Borítókép:  molfehervarfc.hu
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Viszontagságos napon van túl a MOL Fehérvár FC Máltán. A Vidi játékosai előbb érthetetlen tesztelési folyamaton mentek át, majd kétórás késéssel tudott csak edzeni a csapat. A klub tájékoztatta az UEFA-t az incidensről.

Két magyar csapat érdekelt még az Európa-liga selejtezőiben. A MOL Fehérvár FC Máltán lép pályára a Hibernians együttese ellen, míg a Budapest Honvéd hazai pályán fogadja a Malmöt. Az előbbi magyar együttes már a szigetországba van, de egy olyan viszontagságos napot éltek át a játékosok és a szakmai stáb tagjai, amire valószínűleg nem számítottak. A fehérvári klub honlapjára felkerült beszámolóból kiderül, miután a csapat szeptember 16-án, 12:10-kor landolt Máltán, ment volna minden az előre eltervezett rend szerint...

Fontos azonban a feltételes mód, hiszen a leszállás utáni lázmérést követően a helyi egészségügyi hatóság képviselői arról tájékoztattak a Vidit, hogy csak akkor folytathatja a csapat az útját, ha a küldöttség minden tagját letesztelték.

„A reptéri tesztelésről klubunk semmilyen értesítést nem kapott előzőleg, és azért is volt érthetetlen az eljárás, mert a Vidi összes Máltába utazott tagja rendelkezik érvényes, negatív lelettel, amit az UEFA jóváhagyott. Mindez egyáltalán nem érdekelte a helyi hatóságot”

– írja a MOL Fehérvár FC honlapja.

Kétórás késéssel ebédeltek a játékosok, akik ezt követően indultak volna az edzésre. De újabb probléma állt elő:

„A máltai hatóságok ugyanis addig nem engedték, hogy csapatunk elhagyja a szállodát, amíg meg nem érkeztek a tesztek eredményei”.

A klub tájékoztatta az UEFA-t az incidensről, és panasszal él majd az üggyel kapcsolatban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás