Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A Budapest Honvéd kiesett az Európa-ligából

A Budapest Honvéd kiesett az Európa-ligából

Sport & Szabadidő

A Budapest Honvéd kiesett az Európa-ligából

Sport & Szabadidő

Promotions 22:57

A Budapest Honvéd hazai pályán 2:0-s vereséget szenvedett a Malmötől, így búcsúzott az Európa-ligától.

„Malmö nagyon erős csapat. Magasak, kevés gólt kapnak szabad- és szögletrúgás után, ezekből a szituációkból viszont kifejezetten erősek, de megvan az ellenszerünk a kivédekezésére. Sokat lesz a levegőben a labda, légiparádéra készülünk! A két szélső védőjük is sokat segít a támadásban, egyből próbálják előre játszani a labdát, sokat ívelnek"

– fogalmazott a Budapest Honvéd vezetőedzője, Bódog Tamás a svéd csapat elleni Európa-liga selejtezőmérkőzés előtt.

Abban alapvetően igaza volt a magyar csapat trénerének, hogy a Malmö erős csapat, de Jon Dahl Tomasson együttese koránt sem rugdosta hosszan előre a labdát. Főleg azért nem, mert a Honvéd mély, 4-4-2-es védekezésre és kontrákra rendezkedett be. A Malmö irányította a találkozót, a támadóharmadban sok mozgással futballozott, a szélsővédők magasan játszottak, így labdavesztés esetén gyorsan vissza is támadtak. Amikor azonban sikerült labdát szereznie a Honvédnak, akkoris csak egy-egy veszélyesebb akciót tudott vezetni, de nagy helyzete nem volt a magyar együttesnek.

A Malmö pedig több lehetőséget is kialakított, ebből kettőt pedig gólra váltott: előbb a 43. percben Toivonen talált be, majd a Traustason állította be a 2:0-s végeredményt a 86. percben. A svéd együttes találkozót végig kontollálva, a Honvédnak alig-alig adva lehetőséget nyert, s jutott tovább. A Budapest Honvéd kiesett az Európa-ligától.

Borítókép: MTI/Illyés Tibor