promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Messi, Ronaldo, Neymar – íme a világ legjobban kereső labdarúgóinak listája
Borítókép:  XU JINQUAN / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Forbes szokásához híven, 2020-ban is elkészítette a világ legjobban kereső labdarúgóinak listáját. Az argentin sztár, Lionel Messi áll az első helyen, 9 millió euróval megelőzve Cristiano Ronaldót.

A Forbes szokásához híven, 2020-ban is elkészítette a világ legjobban kereső labdarúgóinak listáját. Ahogy az előző évben, úgy ezúttal is az argentin labdarúgó, Lionel Messi végzett az élen, aki mindent egybevetve idén összesen 126 millió dollárt keres majd. (Azt azért majd érdekes lesz figyelni, hogy a következő évben, amikor Messi nagy valószínűséggel a Manchester Cityhez igazol, ez az összeg mennyiben fog változni.) A Barcelona játékosa a 2019-es évéhez képest egyébként 1 millió dollárral kevesebbet keres.

A második helyen Cristiano Ronaldo, a Juventus játékosa áll. A portugál sztár a 2019-es évhez képest 8 millió eurót „javított”. Az előző évben ugyanis 109 millió dollár állt a neve mellett, míg 2020-ban már összesen 117 millió dollárt keres majd. Nem mellesleg Ronaldo a világ legnépszerűbb sportolója, 457 millió követője van a közösségi médiafelületein összesen. 

A harmadik helyen Neymar (Paris Saint-Germain) áll évi 96 millió dolláros keresettel, míg a negyedik pozíciót szintén PSG-labdarúgó foglalja el, Kylian Mbappe személyében. A még mindig nagyon fiatal támadó 2019-ben ezen a listán a hetedik helyen zárt, most három helyet javított. Ez pénzben kifejezve 12 millió dolláros különbséget jelent, 2019-ben 30,6 millió dollár állt a neve mellett, míg 2020-ban már 42 millió dollár.

A világ tíz legjobban kereső labdarúgói között még ott van: 

  • Mohamed Salah (Liverpool, évi 37 millió dollár); 
  • Paul Pogba (Manchester United, évi 34 millió dollár);
  • Antoine Griezmann (Barcelona, évi 33 millió dollár);
  • Gareth Bale (Real Madrid, évi 29 millió dollár);
  • Robert Lewandowski (Bayern München, évi 28 millió dollár);
  • David De Gea (Manchester United, évi 27 millió dollár).
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás