promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bajnokok Ligája: a Ferencváros a Dinamo Zagrebet is kiütötte! – videó
Borítókép:  a ferencvárosi Lovrencsics Gergő (b) gólöröme a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában játszott Ferencváros – Dinamo Zagreb mérkőzés elején a Groupama Arénában. Jobbról Myrto Uzuni. Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Ferencváros hazai pályán 2-1-re legyőzte a horvát Dinamo Zagreb együttesét a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 3. fordulójában, így biztossá vált, hogy valamelyik európai kupasorozat főtábláján lesz érdekelt.

A találkozót ugyan zárt kapuk mögött rendezték meg, de a Groupama Aréna közvetlen közelében több mint ezer ferencvárosi szurkoló gyűlt össze, akiknek bíztatása „eljutott” a játékosokhoz, mert a stadionban is lehetett hallani a kívülről jövő hangokat.

Nem kellett sokat várni arra, hogy még hangosabban szóljon az Üllői út: a második percben, első támadásából gólt szerzett a Ferencváros, a sérüléséből hétvégén a Paks ellen visszatért Lovrencsics Gergő ért fel és fejezte be tökéletesen az akciót.

A horvátok rögtön a középkezdés után magukhoz ragadták a kezdeményezést, és néhány perc alatt két hatalmas helyzetet is elpuskáztak. A horvátok fölénye a játékrész közepén góllá érett, igaz, egyenlíteni egy pontrúgás utáni öngóllal sikerült a vendégeknek. A Ferencváros ráadásul elvesztette kapitányát, a gólszerző Lovrencsics korábbi sérülése ugyanis vélhetően nem jött teljesen rendbe, és cserét kért.

Az egyenlítés után kissé visszavett a Dinamo, ez pedig lehetőséget adott a hazaiaknak a labdabirtoklásra és a helyzetek kialakításra: egyet sikerült is összehozniuk, de az öngólt vétő Myrto Uzuni elhibázta a nagy lehetőséget.

A második játékrész első tíz percében újra következtek a vendéghelyzetek, a Ferencváros csak a kontrákban bízhatott és ez be is jött: a 65. percben Uzuni gyorsaságát kihasználva csapott le a labdára és passzolt higgadtan a hálóba.

A hátralevő időben a horvátok ugyan hajtottak az egyenlítésért, de a Ferencváros magabiztosan védekezett, Dibusznak is volt még egy nagy védése.


A hazai játékosok a lefújást követően nem az öltözőbe mentek, hanem a stadion kijáratához sétáltak, ahol a lelkes tömeg éltette őket.

Szerhij Rebrov együttese így a BL playoff körében lesz érdekelt, ahonnan a párharc győztese a BL, a vesztese pedig az Európa-liga csoportkörében szerepelhet – írja összefoglalójában a távirati iroda.

A zöld-fehérek a BL csoportkörbe jutásért a norvég Molde együttesével csapnak össze, ugyanis az északiak – mivel a rendes játékidőben nem született gól – tizenegyesekkel 6-5-re legyőzték az azeri Qarabagot, az a párharc már két mérkőzésen dől el. A Ferencváros Norvégiában kezdi a párharcot.

A találkozót követően a Dinamo Zagreb vezetőedzője a következőképpen értékelt az üllői129.hu szerint:

„Gratulálok a Ferencvárosnak. Sportban az nyer, aki több gólt szerez. A hazai csapat kegyetlenül kihasználta a helyzeteit, az első percben kapott gól után egyenlíteni tudtunk. A második félidőben még irányítani is tudtuk a játékot, de a magyar csapat megtartotta az előnyét. Nem tudtuk megvalósítani a tervünket, innentől az EL-playoffra figyelünk. Innentől már a múlttal nem szabad foglalkoznunk. A Ferencváros nem lepett meg a taktikájával, az erősségeit remekül használta ki”.

Sergei Rebrov, a Ferencváros Torna Club vezetőedzője a stadionon kívül szurkoló drukkereknek is köszönetet mondott:

„Ahogy a Celtic ellen is hatalmasat küzdöttünk, úgy ma is. Három remek csapatot győztünk le, ezzel történelmet írtunk. De még vár ránk egy párharc. A szurkolók 90 perc alatti teljesítménye egészen biztosan sokat hozzátett a mai játékunkhoz. Ilyen fantasztikus hangulatot nem vártam, a bábuk is jól néznek ki, de az élő szurkolás egész más. A Dinamo ellen tavaly a második meccsen ugyanaz volt a gondunk, mint most itt a Dinamónak, a gyors gól. Az a meccs a második gólnál elszállt. Mindkét csapatnak keményen kellett koncentrálnia, most nekünk sikerült ez jobban. Nagyot léptünk előre, nemcsak az eredmény miatt, hanem a klubnak, a játékosoknak és szurkolóknak adott hit miatt. Most örüljünk! Nem a múlton gondolkodom, csak a jövőn. Nem számít, hogy melyik ellenfelet kapjuk. Fel fogunk készülni, alaposan, de magunkra kell figyelnünk, a három legjobb csapatot vertük ki, ez hitet kell adjon. Ezt a sikert ki kellett érdemelni, kemény munkával, koncentrációval, a siker nem jön az égből. Az, hogy engem éltetnek, nem csak rólam szól, hanem a csapatról. Ez mindenkit büszkeséggel tölthet el a klubnál, ez a közös siker jutalma. A playoff taktikailag egész más lesz, hisz az első meccsen idegenben kell játszani, a másodikon itthon. Ez előnyt jelenthet. Az esély, bárki is lesz az ellenfél, egyelőre 50-50 szűzalék”.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás