promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Salah gólörömével korábbi válogatott csapattársának üzent
Borítókép:  SHAUN BOTTERILL / POOL / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Liverpool labdarúgója, Mohamed Salah mesterhármast szerzett a Leeds United ellen, a Premier League 2020/2021-es szezonjának nyitómérkőzésén. Az egyiptomi támadó harmadik találatát követően gólörömével, a súlyos betegséggel küzdő, korábbi válogatott csapattársának Moamen Zakariának üzent.

Ahogy arról írtunk, a Liverpool hétgólos mérkőzésen, 4:3-ra győzte le a Leeds United csapatát a Premier League 2020/2021-es szezonjának nyitófordulójában. (De akár azt is írhatnánk, hogy Marcelona Bielsa csapata jött, látott és „berontott az ajtón", egyúttal bemutatva: ugyanazt a megalkuvást nem tűrő, a labda azonnali visszaszerzésén alapuló, intenzív támadófocit látjuk majd a Leeds-től, mint amit a Championshipben.) 

A találkozón Mohamed Salah mesterhármasig jutott, de ami jelen esetben legalább ilyen fontos az az egyiptomi támadó gólöröme. A játékos a harmadik gólja után kezeit füleire téve, nyelvét kinyújtva ünnepelt. Ezzel támogató „üzenetet" küldve korábbi válogatott csapattársának Moamen Zakariának, annak a játékosnak, akinek ALS (amiotrofiás laterális szklerózis) miatt vissza kellett vonulnia a profi labdarúgástól – írja a Goal.com. (Egy olasz tanulmány szerint ALS az átlagnál kétszer gyakrabban fordul elő a profi labdarúgók körében.)

A „labdakórnak" is nevezetett betegség a Házipatika leírása szerint

„az akaratlagosan mozgatható izmokat beidegző agyi és gerincvelői mozgató idegsejtek pusztulásával járó végzetes betegség. A beteg végül teljesen elveszíti mozgásképességét, majd a légzőizmai sem működnek". 

A profi labdarúgás világában már több játékosnál diagnosztizáltak ALS-t. Előző évben ez a betegség végzett a holland futballistával, Fernando Ricksennel.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás