promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
F1 Toszkán Nagydíj - Lewis Hamilton indulhat a pole-ból
Borítókép:  BRYN LENNON / POOL / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A britek hatszoros világbajnoka nyerte az időmérő edzést a Toszkán Nagydíjon, a két Mercedes van az első sorban. 

Soha korábban nem rendeztek még versenyt Mugellóban,

de nem csak e miatt rendhagyó a mostani versenyhétvége. A pálya a MotoGP szurkolóknak lehet sokkal inkább ismerős, hiszen annak a világbajnokságnak ez egy igazán különleges helyszíne, idén pedig a Formula-1 mezőnyét látja vendégül beugróként. 

Ami miatt még különleges, hogy idén először vannak nézők a lelátókon,

megfelelő biztonsági intézkedések mellett naponta maximum 2880 rajongó lehet ott. A Ferrari számára is ünnepi ez a hétvége, hiszen a vasárnapi lesz a történelmük 1000. versenye, így az autóik is különleges, mélybordós festést kaptak, hasonlót mint amit 1950-ben használtak,

de a Scuderia iránti tiszteletből, ezúttal még a biztonsági autót is pirosra festették. 

A szabadedzések alapján a Mercedesek továbbra is a leggyorsabbak voltak, a két pilóta közül Valtteri Bottas kapta el inkább a fonalat, de nem nyugodhattak meg, ugyanis Max Verstappen is jó tempót ment. A meglepetést a Ferrari-motoros autók szolgáltatták, Charles Leclerc közelebb volt az élmezőnyhöz, mint az várható volt, de a két Alfa Romeot sem az utolsó helyek valamelyikén kellet keresni.  

Az Alpha Tauri a múlt heti győzelem után ismét jól kezdett, a Racing Point pedig továbbra is az élmezőnyben volt. 

Az új pálya a különbségeket is lecsökkentette, így a Q1-ben nagy tűzijáték alakult ki a továbbjutó helyekért. Az ötödik helyezett és az utolsóként még éppen továbbjutó Sebastian Vettel között mindössze szűk fél másodperc volt, a nagy vesztese végül ennek a szakasznak Pierre Gasly lett, aki múltkor meglepetésre futamot nyert, de ezúttal csak a 16. lett.

A hét nagy hírét szolgáltató Vettel ismét nem jutott el a Q3-ig, a jövőre már az Aston Martinnál induló négyszeres világbajnok csak a 14. lett, Charles Leclerc viszont mentette a csapat becsületét az ünnepi hétvégén, és az 5. helyet szerezte meg. 

Sergio Perez sem élete hetén van túl eddig. Csapata a szezon végén megválik tőle, ezúttal pedig kapott egy egyhelyes rajtbüntetést még egy pénteki ütközése miatt. A mexikói így a 7. helyről rajtolhat, így pedig Lance Stroll előrejöhet a hatodik pozícióba.  

A mezőny elején a korábbi edzésekhez képest nem változtak a dolgok, a Hamilton, Bottas, Verstappen hármas végig közel volt egymáshoz, a végjátéknál viszont a holland már nem igazán tudott beleszólni dolgokba.

A rajtelsőség sorsát végül az Esteban Ocon miatt belengetett sárga zászló döntötte el, a Mercedes finn pilótája így már nem tudott javítani, ami azt jelentette, Hamilton 1:15.144-es ideje elég ahhoz, hogy az élen maradjon. 

Az időmérő eredménye (nagyobb méretért kattints a képre):

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás