promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem érti az MLSZ-t az NB II-es csapat koronavírusos edzője
Borítókép:  digisport.hu
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hiába van az NB II-es Csákvár keretében és szakmai stábjában több koronavírusos, az MLSZ nem engedte elhalasztani a csapat jövő hét szerdai bajnoki mérkőzését. Az együttes vezetőedzője, Visinka Ede nem érti a szövetség döntését.

A koronavírus-járvány teljesen felforgatta a nemzetközi és a magyar futballéletet. A pandémiához alkalmazkodni kell, egyúttal az újonnan előálló helyzeteket meg kell oldani – utóbbi szükséges most Csákváron. Az NB II-es csapatnál hat játékos, egy klubvezető, illetve a vezetőedző, Visinka Ede fertőzödött meg. Négy futballista már meggyógyult, de két labdarúgó, illetve a két vezető továbbra is pozitív.

„Ráadásul rajtam a jelek szerint nem csak átfut a vírus, hanem meg is gyötör rendesen. Folyamatosan rossz a közérzetem, időnként hőemelkedésem van, s olyankor bőrirritációt is tapasztalok. A legrosszabb, hogy éjszaka rémálmaim vannak...”

– mondta Visinka Ede, a Csákvár vezetőedzője a klub honlapjának

A szakember elárulta, hogy a gyógyult játékosok hiába estek túl a fertőzésen, a sportorvosi engedélyüket bevonták, s csak egy négy hetes protokoll után léphetnek majd pályára. Emiatt pedig nehéz helyzetbe kerül a csapat. Ugyan a hétvégi, Dorog elleni bajnoki mérkőzést sikerült elhalasztani, de az MLSZ a jövő hét szerdai, Nyíregyháza elleni találkozót már nem engedte eltolni. 

„Kilenc mezőnyjátékosunk mellé csatlakozik majd harmadik számú kapusunk, Meszlényi Ábel tizediknek, valamint öt ifistánk leül a padra, hogy meglegyen a csapat. Talán az akadémiáról kapunk 2-3 fiatalt a kooperációs szerződés keretében, bár mint köztudott, Felcsúton sem túl rózsás a helyzet. Azt azért nem értem, hogy az MLSZ nem érzékeli, ha egy csapat valamennyi tagja karanténba kerül és nem edzhet jó ideig, milyen komoly sérülésveszélynek teszik ki a játékosokat? Nálunk nem egy-két játékosnak kellett edzéseket kihagyni, hanem a komplett gárda kényszerült kényszerpihenőre”

– fogalmazott Visinka Ede.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás