promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mindenképpen megrendezik a Ferencváros-Paks NB I-es mérkőzést
Borítókép:  Sergei Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője. Forrás: fradi.hu.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A paksi csapat néhány játékosa elkapta a koronavírust, ezért a Tolna megyei egyesület el akarta halasztani a Ferencváros elleni mérkőzését.

Először is nézzük a száraz tényeket, szöveghűen idézzük a Paksi FC közleményét:

„Ahogy azt szeptember 4-én jeleztük, első számú csapatunkat is elérte az országosan ismételten egyre erősödő koronavírus-járvány. Mint ahogy írtuk, a folyamatos PCR-tesztelések során a múlt pénteki eredmények több játékosunknál és a csapat szoros környezetében is pozitivitást mutattak. Természetesen ezen személyek a járványügyi előírásoknak maximálisan eleget téve azonnal elkülönítésre kerültek. 
Az elmúlt napokban – folytatva a kétnaponta esedékes mintavételezést – a fertőzöttek száma egyre emelkedett, így klubunk – érthetően – szeretett volna a Magyar Labdarúgó Szövetség által közzétett egymeccses halasztási kérelmével élni az OTP Bank Liga negyedik fordulóját illetően, mely alkalommal szeptember 11-én este a Ferencváros otthonába vagyunk hivatalosak. Helyzetünkről a budapesti klub elöljáróit is értesítettük, illetve számukra is elküldtük a szükséges hivatalos dokumentumot kérelmünkkel kapcsolatosan. A Ferencvárosi TC ugyanakkor ma (csütörtöki) délutáni válaszlevelében nem járult hozzá a mérkőzés elhalasztásához, tehát az összecsapást a csapatunkat körülvevő víruskörülmények ellenére le kell játszanunk. 
Az biztos, nem mindennapi találkozó elé nézünk, hiszen játékosaink a folyamatos tesztelések és a sokasodó pozitív eredmények miatt szervezett formában egy hete nem tréningezhettek. A keretet értelemszerűen utánpótláscsapataink fiatal játékosaival kell majd feltölteni, hogy meglegyen a mérkőzésre elengedő létszámunk.
Így vagy úgy tehát, előre a talán eddigi legkülönösebb mérkőzésünkre! 
Hajrá, Paks!”

Portálunk úgy értesült (és az üllői129.hu információ is egybecsengenek ezzel), hogy néhány lényeges pont kimaradt a levélből:

  • állítólag a Magyar Labdarúgó Szövetség egyszer engedélyezi, hogy a járvány miatt egy adott csapat elhalassza az éppen aktuális találkozóját, ehhez nem kell az ellenfél engedélye. A paksiak azonban úgy akartak halasztani, hogy közös kérelmet adnak be a Ferencvárossal, így pedig megmarad az egyszeri halasztási engedélyük.Mivel ez meg nem erősített információ, ezért az MLSZ honlapján utánanéztünk a pontos elnökségi határozatnak:

Koronavírus fertőzéssel érintett sportszervezet abban az esetben kérheti a fertőzésre hivatkozva mérkőzése elhalasztását:

  1. ha ahhoz ellenfele előzetesen hozzájárult;
  2. ha 25-ös játékoskeretéből kevesebb, mint 13 játékosnak van negatív tesztje;
  3. a sportszervezet koronavírus fertőzés miatt a 2020/21. bajnoki évad során mérkőzéshalasztási kérelmet még nem nyújtott be.
  • a paksi klub arról nem ad tájékoztatást, hogy hány játékosuk kapta el a koronavírust;
  • a helyiek úgy tudják, hogy elsősorban a Tolna megyei együttes második csapatát érinti a fertőzés;
  • a Ferencváros csak a válogatott szünetben tudta volna pótolni az elmaradt mérkőzést, ám akkor viszont a budapesti zöld-fehérek nem tudtak volna kiállni a legerősebb csapatukkal. Hiszen vélhetően Dibusz Dénes, Lovrencsics Gergő, Botka Endre, Miha Blazic, Sigér Dávid, Ihor Haratin, Olekszandr Zubkov, Eldar Civic, Adnan Kovacevic, Lasa Dvali és Myrto Uzuni is kapna válogatott meghívót.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás