promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A második félidőre ébredtek fel a mieink, maradt a 2-3 az oroszok ellen
Borítókép:  Borító és cikken belüli kép: MTI/Szigetváry Zsolt
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Három nullás hátrányból rázta fel magát a magyar labdarúgó-válogatott, akik már nem tudták döntetlenre hozni a meccset.

Második mérkőzésére készült 2020-ban és egyúttal a Nemzetek Ligája sorozatban is a magyar labdarúgó válogatott. Szintúgy a második meccs ez a Puskás Aréna tavalyi átadása óta, ám először játszott most tétmeccset a csapat ebben a stadionban.

Tekintve, hogy másképp erre lehetőség nincs, ezt a két meccset a Marco Rossi által irányított válogatott a felkészülésre akarta felhasználni a Bulgária elleni EB pótselejtező miatt. A törökök ellen nagyszerű játékot mutattunk és bravúrral el is hoztuk a három pontot, ám ahogy a szövetségi kapitány is említette korábban, ezúttal a pályán mutatott teljesítmény volt a fontosabb és nem az eredmény.

A múltkori rendszeren sem szeretett volna változtatni, a hétközi kezdőhöz képest ami változás volt, hogy Fiola kikerült belőle. Az ellenfél ezúttal azaz Oroszország volt, amely a tavalyi EB selejtező sorozatban kizárólag Belgiumtól szenvedett vereséget és papíron szintén nagyobb játékerőt képvisel mint a magyar válogatott. Ők legutóbb a szerbeket verték 3-1-re.

A meccs elég intenzíven indult, legalábbis az első öt perc mindenképpen. Az elején hamar szabadrúgáshoz jutottunk, Szoboszlai pontrúgásai pedig általában elég veszélyesek. Ezt az oroszok már 3 perc után megtapasztalták, amikor veszélyesek kanyarodott be a labda nagy helyzetet teremtve ezzel, igaz nem sokkal ezután az ellenfél előtt adódott egy nagyobb helyzet egy védelmi hibából.

A 14.percig voltak kisebb lehetőségek itt is, ott is, de végül az oroszok szereztek vezetést, Miranchuk élt az előtte adódó lehetőséggel. A gól végül nem zavarta meg annyira a válogatottat, apránként de jött pár helyzet, a 26. percben például Bese Barnabás bólinthatott közelről a kapura. A labda alapjában véve többet volt nálunk, de a 32. percben Szalai egyik hibáját kihasználva Ozdoev szerezte meg a második orosz gólt.

A félidő vége felé Sigér kapott egy sárga lapot amiért a következő meccset biztosan kihagyja, illetve ismét éledeztünk felfelé, ám végül a 43. percben szerzett szöglet után sem tudtunk igazán komolyat alkotni.

A második félidő a lehető legrosszabb forgatókönyvvel indult. Artem Dzyuba jól látta meg, hogy Mario Fernandes elindult, és az összjátékukból meg is született a gól - innentől 0-3 az állás.

A válogatott hihetetlen módon ezután kezdett el igazán felébredni, míg az oroszok kiengedni. A 62-ik percben Sallai Roland jól vette át a labdát, majd átemelte azt Anton Shunin fölött egy fantasztikus befejezéssel. (1-3)

Később a 70-ik percben Nemanja Nikolic fejelte be a labdát a hálóba közvetlen közelről Bese beadását követően.  Bár volt még lehetőségünk, de ezt már nem tudtuk gólra váltani így maradt 2-3 az állás.

A magyarok a sorozat következő mérkőzését október 11-én Szerbiában játsszák, Marco Rossi szövetségi kapitány együttese ugyanakkor három nappal korábban Európa-bajnoki pótselejtezőn Bulgáriában lép pályára.

(Torony/Szikora)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás