Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Rangos nemzetközi díjjal tüntették ki a Puskás Arénát

Rangos nemzetközi díjjal tüntették ki a Puskás Arénát

Sport & Szabadidő

Rangos nemzetközi díjjal tüntették ki a Puskás Arénát

Sport & Szabadidő

TK - 2020.09.03. 06:36

A Puskás Aréna nyerte idén a világ legjelentősebb kommunikációs dizájn versenyén a „wayfinding” kategória díját.

A tavaly novemberben átadott stadion belső dizájnját tervező Graphasel Design Studio a távirati irodához eljuttatott közleményben kiemeli, hogy a wayfindingban, azaz a látogatóirányító rendszer és arculata kategóriában magyar alkotó még sosem kapott elismerést a Red Dot Design Awardon, melyet 1955-ben alapítottak, és egy-egy évben több ezer pályázó közül választják ki a győzteseket.

Az aréna építését irányító Fürjes Balázs kormánybiztos, jelenleg a Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár a közleményben elmondta, öt szempontot adtak a tervezőknek a létesítmény belső világának megformálásához: az aréna belül is legyen világbajnok, a belső dizájn legyen egyszerre szemet gyönyörködtető és felhasználóbarát, valósuljon meg a múlt és jövő izgalmas randevúja, s a stadion időtálló és sajátosan magyar legyen.

„Mindezt sikerült világszínvonalon megvalósítani, ezt bizonyítja a Red Dot díj is”

– tette hozzá az államtitkár.

A wayfinding az épületek belső tájékoztatási rendszere, amely közérthető és könnyen követhető jelekkel, szimbólumokkal segíti a látogatókat az eligazodásban, tájékozódásban. A látogatóirányítás nemcsak jelölések rendszere, hanem egyben a középület arculatát is meghatározza. A kategóriában tavaly Stockholm tömegközlekedési rendszere volt a győztes.

Borítókép: a Puskás Aréna. Forrás: AFP/Kisbenedek Attila.

Legolvasottabb hírek