promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szuperkupa: büntetőkkel verte meg a Liverpoolt az Arsenal – videó
Borítókép:  a döntő főhőse, Pierre-Emerick Aubameyang. Forrás: AFP/Andrew Couldridge.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Augusztus utolsó hétvégéjén rendezték meg az angol Szuperkupát, amelyen az FA-kupa-győztes Arsenal és a bajnok Liverpool csapott össze.

Negyedszer csapott össze egymással az Arsenal és a Liverpool az angol Szuperkupáért. A győzelmeket fele-fele arányban osztották el egymás közt.

A szezon ennyire korai szakaszában természetesen az angol bajnokot tartották esélyesebbnek a szakemberek, és Jürgen Klopp fiai ennek szellemében kezdték a mérkőzést. Igyekeztek a liverpooliak, ám igazán veszélyes helyzetet nem tudtk kialakítani. A 42. percben aztán a kapustól indulva öt érintés után Pierre-Emerick Aubameyang – a tizenhatoson kívülről – csavart Alisson kapujába.

A második játékrészt érezhetően megnyomta a Liverpool, ennek köszönhetően Sadio Mané ziccerbe került, ám Martínez hárítani tudott. Az idő előrehaladtával Klopp védőket áldozott be, támadókat küldött pályára, és az egyik – Takumi Minamino –, ha egy kis szerencsével is, de egyenlíteni tudott.

Mané el is dönthette volna a kupa sorsát, ám megint nem sikerült értékesíteni a ziccert. A túloldalon pedig két csereember is mennybe mehetett volna, ám próbálkozásaikat a liverpooliak brazil kapusa hárítani tudta.

A lefújás után következhettek a tizenegyesek, ahol csak egy liverpooli, a fiatal Rhian Brewster találta el a keresztlécet, míg az összes londoni betalált.

Utolsó lövőként, Pierre-Emerick Aubameyang nyerte meg az Arsenalnak a szuperkupát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás