promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az Európa-liga specialista Sevilla megverte az Intert a döntőben
Borítókép:  Friedemann Vogel / POOL / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hatszor jutott be a döntőbe a Sevilla, és mind a hatszor megnyerte az Európa-ligát.

A meccsen erősen főszerepet kaptak a pontrúgások, és amiatt is jó volt a mérkőzés, mert már az első perctől kezdve óriási feszültség látszódott mind a két félen. Antonio Conte csapata, az Inter egy ponttal maradt le a bajnok Juventustól, és nagyon ki voltak éhezve egy kupára.

A Sevillában persze nincsenek olyan nagy nevek, mint egy Interben, de hát Európa-liga specialistákról beszélünk, és a Manchester United ellen is lehetett látni, hogy tud a csapat, ha akar.

Nemcsak saját, hanem az olasz futball rossz sorozatát is megszakíthatta volna az Internazionale, hiszen a milánóiak tíz évvel ezelőtti Bajnokok Ligája-győzelme óta olasz csapat nem nyert európai kupát. Ez marad is így, mivel a Sevilla megverte a jóval esélyesebb olaszokat.

A mérkőzés egy remek első félidővel indult. Az 5-ik percben Lukakut lebirkózta Carlos a 16-os jobb csücskén belül. Ez Diego Carlosnak sárgát, míg a belga támadónak tizenegyest és gólt ért. (0-1)

Aztán a 12-ik percben jött a Sevilla egyenlítése: Navas jobb oldali beadását Luuk De Jong csuka mozdulattal kapura fejelte az ötös jobb sarka mellől, amiből gól lett. Ezzel döntetlen az állás.

Utána a 33-ik percben a Sevilla fordítani tudott: Banega jobbal gyönyörűen emelt az ötös bal, azaz túlsó sarkára, aztán ismét érkezett De Jong, aki Gagliardini mellől a kapu túlsó sarkába fejelt.

Elég hamar jött az Inter válasza, és lett 2-2 az eredményjelzőn: Brozovic emelt jobbal az ötös bal sarkára, a veterán Diego Godín pedig három lépésről a jobb sarokba fejelte a labdát. Ezzel ismét döntetlen az állás, és ezzel is mentek szünetre a játékosok.

Csere a második félidő előtt nem volt, mind a két csapat remekül volt összerakva, és hála égnek sérülés sem történt.

A második félidőben mind a két fél jóval óvatosabb volt, de az Inter volt a pechesebb, mivel egy öngóllal beállt a 3-2-es végeredmény. A 74-ik percben Banega jobb oldali szabadrúgása után Carlos hat méterről a bal alsó mellé ollózott volna, de Lukaku beleért a labdába és összehozott egy csúnya öngólt. (3-2)

Ezután a Sevilla már csak gyilkolta a játékot, ahogy tudta, ezzel megfojtva az olaszok összes kísérletét.

Eszméletlen Európa-liga specialista lett így a Sevilla, aki hatszor jutott be a sorozat döntőjébe, és hatszor meg is nyerte azt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás