promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Koronavírusos lett a Ferencváros négy játékosa
Borítókép:  illusztráció. Forrás: fradi.hu.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Ferencvárosi Torna Club hivatalos közleményben tájékoztatta a Magyar Vízilabda Szövetséget, akik azt a döntést hozták, hogy a Margitszigeten zajló BENU férfi Magyar Kupa további mérkőzéseit elhalasztják.

Közlemény jelent meg a Magyar Vízilabda Szövetség honlapján, amit most változtatás nélkül közlünk:

„A Ferencvárosi Torna Club hivatalosan tájékoztatta a Magyar Vízilabda Szövetséget, hogy a BENU Magyar Kupában érintett csapatuknál a szerda reggeli koronavírus-tesztelés során négy játékos pozitív Covid-19 mintát produkált.
A hír jelentőségét mérlegelve azt a fájdalmas, de véleményünk szerint egyetlen helyes döntést hoztuk, hogy a BENU Férfi Magyar Kupa mérkőzéseinek további lebonyolítását elhalasztjuk.
A megvásárolt jegyek a terveink szerint a későbbi eseményre beválthatók lesznek, igény esetén pedig visszaválthatók.
Igyekszünk mihamarabb további tájékoztatást adni.
Magyar Vízilabda Szövetség”

„Mindenféleképpen az a cél, hogy ezeket a mérkőzéseket lejátsszuk, be kell illesszük a versenyrendszerünkbe, hiszen augusztus végén elkezdődik a magyar bajnokság”

– mondta az M1-nek a szövetség elnöke, Vári Attila, aki hozzátéve, örömteli volt a sorozat eddigi lebonyolítása, és az, hogy sokan érdeklődtek a mérkőzések iránt.   

Nem sokkal később a Ferencváros is közleményt jelentetett meg honlapján:

„Az FTC-Telekom férfi vízilabda csapatának négy játékosa pozitív Covid-19 tesztet produkált, ezért a csapat valamennyi tagja és az edzők házi karanténba kerültek és megfigyelés alatt vannak. Az érintett vízilabdázók jól vannak és tünetmentesek. A klub minden további intézkedést betart és folyamatos kapcsolatban van az Országos Tisztifőorvosi Hivatallal, melynek ajánlásait, előírásait figyelembe véve járt el.
Az FTC-MVM Sportközpont működését az eset nem befolyásolja, az edzések, foglakozások minden sportágban továbbra is az egészségügyi előírások maximális betartása mellett zajlanak”.

A budapesti zöld-fehér klub arról nem adott tájékoztatást, hogy melyik négy játékosa fertőződött meg.

A Magyar Kupát idén rendhagyó módon rendezték meg: a résztvevő 16 csapat első körben négy négyes csoportban játszott körmérkőzéseket, majd második fordulóra újabb négy csapat alkotott csoportokat, a kvartettekbe az első körből egy-egy első, második, harmadik és negyedik helyezett került. A harmadik forduló csoportbesorolása szintén az előző szakasz eredményei alapján történt, ebben a fázisban azok a csapatok már nem találkoztak egymással, amelyek korábban összecsaptak.

Jelenleg a torna zárószakasza zajlott a Margitszigeten: a szerdai programból már csak a két elődöntő, a Ferencváros–Vasas és az OSC–Szolnok párharc hiányzott.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás