promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Európa-liga: nyolc közé jutott az Inter, a MU, a Sahtar és a Köbenhavn – videók
Borítókép:  a Manchester United norvég vezetőedzője, Ole Gunnar Solskjaer Jesse Lingardnak köszöni meg a mérkőzésen nyújtott teljesítményét. Forrás: AFP/Oli Scarff.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Európa-liga nyolcaddöntőinek négy visszavágójával folytatódott a 2019-2020-as szezon nemzetközi kupaküzdelme.

Augusztus 5-ig kellett várni, hogy a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt Európa-liga küzdelmei folytatódjanak – természetesen minden találkozót zárt kapuk mögött rendeztek

Időrendben először az ukrán Sahtar Donyeck, a német Wolfsburg, a dán Köbenhavn, és a török Istanbul Basaksehir lépett pályára.

Az ukránok még tavasszal 2-1-re nyertek Németországban, így magabiztosan várhatták a hazai visszavágót. A csapatok inkább a durvaságban jártak élen, nem pedig a játékban, így nem véletlen, hogy a mérkőzés folyamán innen is, meg onnan is kiállítottak egy-egy embert. A gólok az utolsó percekben meg is érkeztek:

a Sahtar a 89. percben rúgta az elsőt, a 93. meg a harmadikat, így pedig 5-1-es összesítéssel továbbjutott.

A donyeckiekre a Basel–Frankfurt párharc győztese vár. A svájciak 3-0-ás előnyről várhatják a visszavágót.

A Köbenhavn egygólos hátrányból indított az Istanbul Basaksehir ellen, és már a 4. percben ledolgozta a hátrányt. Ettől megnyugodtak a hazaiak, és idegesek lettek a vendégek, a meccs képéből következett, hogy ebből a párharcból a dánok fognak továbbmenni. Ennek bizonyítására egészen a második félidő elejéig kellett várni, amikor a Köbenhavn értékesítette a tizenegyest, majd a 62. percben el is döntötte a párharcot. A dánok 3-1-es összesítéssel mentek tovább.

Az 21 órás mérkőzéseken az angol Manchester United, az osztrák LASK, az olasz Inter, és a spanyol Getafe lépett pályára.

A Manchester United már az odavágón eldöntötte a továbbjutás kérdését, hiszen 5-0-ra nyert a LASK ellen, így a visszavágó már formalitás volt. Ennek megfelelően a MU nem igazán erőltette meg magát. Sőt, egy kifejezetten rossz mérkőzést játszott, ennek ellenére 2-1-re megverte osztrák ellenfelét, és 7-1-gyel ment tovább.

A Manchester United a dán Köbenhavnnel csap össze a negyeddöntőben.

Míg az előző három mérkőzést a hazai csapat saját stadionjában játszotta, addig az Inter és a Villareal semleges helyszínen, a németországi Gelsenkirchenben csapott össze. Erre azért is volt szükség, mert eme párosításban már nem tudták lejátszani az első mérkőzést a járvány miatt.

A mérkőzés elején a spanyolok meglepték az olasz csapatot, húsz perc alatt hatszor is próbálkoztak kapuralövéssel. Az Inter köszönetet mondhat Fortunának azért, hogy nem került hátrányba. Sőt, Romelu Lukaku az első helyzetét azonnal gólra váltotta.

A belga ezzel a találattal egymás után a nyolcadik El-meccsén talált be, ezzel beállította Alan Shearer csúcsát, az angol még az UEFA-kupában tudott ilyen sorozatot produkálni. Ez még nem minden! Ugyanis ezzel a góllal Lukaku megrúgta 30. gólját a szezonban, amire az elmúlt bő két évtizedben csak a brazil Ronaldo, az argentin Diego Milito és a kameruni Samuel Eto'o volt képes a milánóiak mezében.

A második félidő elején az Inter eldönthette volna a továbbjutás kérdését, ám a VAR a spanyolok segítségére sietett, és tizenegyeshez jutott a Getafe. Azonban Jorge Molina mellérúgta a büntetőt! A végjátékban pedig érkezett Christian Eriksen, aki egy elékerülő labdát vágott a hálóba – az olaszokat meg a nyolc közé juttatta.

Az Inter várhatja a Bayer Leverkusen–Rangers párharc győztesét, a németek 3-1-re nyertek Skóciában. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás