promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hátrányból fordítva nyerte meg 14. FA-kupáját az Arsenal – videó
Borítókép:  az ünneplő Arsenal-játékosok. Forrás: AFP/Catherine Ivill.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A koronavírus-járvány miatt augusztus elsején mérkőzött meg egymással a Chelsea és az Arsenal az FA-kupa döntőjében.

Az Arsenal és a Chelsea is egy-egy manchesteri nagyágyút győzött le az elődöntőben: az előbbi 2-0-ra verte Pep Guardiola címvédő City-jét, míg az utóbbi a United ellen aratott 3-1-es győzelmet.

Már az 5. percben vezetéshez jutott Frank Lampard együttese. Olivier Giroud sarokkal Christian Pulisic elé tette a labdát, akinek még arra is volt ideje, hogy egy védőt kicselezzen, mielőtt a háló lő.

Ezzel a góllal Pulisic lett az első amerikai labdarúgó, aki az FA-kupa döntőjében gólt tudott rúgni.

A bekapott gól után érezhetően nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt az Arsenal. A 25. percben a játékvezető les miatt – helyesen – érvénytelenítette az Ágyúsok gólját, amit egyébként Pepe szerzett. Ám a londoni vörösöket ez nem lombozta le, és egy perccel később Pierre-Emerick Aubameyangot Cesar Azpilicueta a tizenhatoson belül rántotta le, a megítélt büntetőt pedig a sértett magabiztosan értékesítette.

Mezőnyjátékkal telt el az első félidő második fele, és ugyanígy folytatódott a második játékrész első fele. Aztán Aubameyang egy gyönyörű csellel tisztára játszotta magát, és átemelve a kapuson a labdát, megszerezte csapata számára a vezetést.

Öt perccel később még nehezebb helyzetbe került a Chelsea, ugyanis Mateo Kovacicot – második sárga lappal – kiállította a bíró. Frank Lampard csapata amúgy sem volt Fortuna kedvence, ugyanis a londoni kékek három cseréjüket is sérülés miatt kellett megejteni. Hiába próbálkozott a maradék cseével felfrissíteni csapatát Lampard, a Chelsea nem tudta hosszabbításra menteni a mérkőzést, ami majd száz percig tartott.

Érdekesség, hogy az FA-kupa döntő három gólját korábbi Borussia Dortmund játékos szerezte.

Az Arsenal 14. kupagyőzelmét szerezte meg, a csapat edzője, Mikel Arteta első évében már sikerre vitte a gárdát. Az európai kupaszereplés miatt is fontos volt az Ágyúsok számára a győzelem, ugyanis a bajnokságban csak a 8. helyen végeztek, ám így biztosan láthatjuk az Európa-ligában az Arsenalt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás