Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Magyargyalázással ünnepelték kupagyőzelmüket a bukaresti szurkolók

Magyargyalázással ünnepelték kupagyőzelmüket a bukaresti szurkolók

Sport & Szabadidő

Magyargyalázással ünnepelték kupagyőzelmüket a bukaresti szurkolók

Sport & Szabadidő

HZS 12:02

„Románia a mi hazánk, harcolunk Magyarország ellen. Megkapjátok, hazátlanok!” – így ünnepelték Sepsiszentgyörgy elleni, a Román Kupa döntőjében aratott győzelmüket a bukaresti FCSB szurkolói.

A székelyföldi Sepsiszentgyörgy csapata a bukaresti FCSB (korábban Steaua) ellen játszott Román Kupa döntőt július 22-én este. Mivel Magyarországról is nagy volt az érdeklődés a mérkőzés iránt, így az M4 műsorára tűzte a találkozót. Majd a kezdő sípszó előtt nem sokkal az M4Sport a Facebook-oldalán a következőt írta:

„a román kollégák napokkal ezelőtt megerősítették, hogy ők rendelkeznek a ma esti Román Kupa-döntő közvetítési jogával, meg is állapodtunk velük annak közvetítéséről. Bő egy órával a Sepsiszentgyörgy történetének legfontosabb mérkőzésének kezdetét megelőzően jelezték, tévedtek, nincs náluk a közvetítési jog. A műholdjelet azóta kódolják, így legnagyobb sajnálatunkra nem tudjuk közvetíteni a találkozót".

A mérkőzést végül az FCSB nyerte 1:0-re, ezzel 24. alkalommal szerezte nyerte meg a Román Kupát. A román csapat szurkolói „ünneplés" gyanánt magyargyalázásba kezdte. Mint arról a bukaresti gsp.ro cikke és videója beszámol, kétszáz szurkoló, magyarokat gyalázó rigmusokat énekelt.

„Románia a mi hazánk, harcolunk Magyarország ellen. Megkapjátok, hazátlanok!” – szólt az egyik „dal" a csakfoci.hu fordítása szerint.

Íme a videó:

Borítókép: ALEX NICODIM / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP