promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Natalie Portman a futballt választja a színészet helyett?
Borítókép:  Daily Star
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Natalie Portman és híres barátnői, Jennifer Garner, és Eva Longoria is részt vásároltak maguknak egy Los Angeles-i női futballcsapatban.

Többségében híres nők – köztük Natalie Portman és Serena Williams teniszező – alkotják az új, Los Angeles-i női labdarúgócsapat tulajdonosi hátterét. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy az Oscar-díjas színésznő a futballra cserélné le a filmezést.

A liga (NWSL) bejelentette, hogy az Angel City csoport tulajdonában lévő együttes 2022 tavaszán csatlakozik majd a mezőnyhöz, 11. tagként. Natalie Portman közleményben kiemelte: klubjuk az első, többségében női tulajdonosokból álló és általuk vezetett NWSL-csapat lesz, és örömét fejezte ki, hogy a női szakág profi szinten is megjelenik Los Angelesben.

A tulajdonosi körhöz tartozik még az üzletasszony Kara Nortman és Julie Uhrman, több ismert színésznő – Eva Longoria, Uzo Aduba, Jennifer Garner és Jessica Chastain –, valamint az amerikai női válogatott tucatnyi korábbi klasszisa, mások mellett Julie Foudy, Mia Hamm, Joy Fawcett és Abby Wambach.

A Los Angeles-i klub – amelynek egyelőre nem jelentették be a nevét – a női szakág amerikai népszerűségére alapoz: a négyszeres olimpiai- és négyszeres világbajnok válogatott meghatározó tényező világszinten, míg az amerikai bajnokságban a nézőszám 2019-ben 22 százalékkal nőtt a 2018-as adatokhoz képest.

A NWSL nyolcadik idényében, 2019-ben kilenc csapat vett részt, az ideit a pandémia miatt törölték. A következő csatlakozó klub 2021-ben a Racing Louisville FC lesz.

A férfiaknál két együttes (LA Galaxy és Los Angeles FC) képviseli az Angyalok városát a legjobbak között (MLS).

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás