promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Idén nem adják át az Aranylabdát – ez az oka
Borítókép:  THOMAS SAMSON / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A France Football úgy döntött, hogy hatvannégy év után először nem adják át az Aranylabdát. Az ok a koronavírus-járvány következtében kialakult helyzet.

A France Football 1956 óta adja át minden évben a legjobb labdarúgónak járó Aranylabdát. A koronavírus-járvány miatt azonban a francia futballszaklap vezetősége úgy döntött, hogy hatvannégy év után először nem osztják ki a díjat – olvasható a Goal.comon. Mint azt Pascal Ferre, a lap főszerkesztője elmondta:

„ez egy furcsa év volt, nem normális. Nehéz döntést hoztunk, de úgy éreztük, egyszerűen hiányoznak a megfelelő és tisztességes feltételek az odaítéléshez”.

Nem adják át a díjat a legjobb 21 éven aluli játékosnak és a legjobb kapusnak sem. Az elismerést legutóbb Lionel Messi kapta, az argentinnak a tavalyi volt a hatodik Aranylabdája, míg a nőknél 2019-ben a Megan Rapinoe nyert.

Azért, hogy valamelyest pótolják az Aranylabda átadásának elmaradását, a France Football, illetve a felkért 180 futballszakíró megválasztja majd a futballtörténelem álomcsapatát.  

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás