promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kivégezte ellenfelét a Barcelona, Messi újabb rekordot állított fel
Borítókép:  CESAR MANSO / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Barcelona egy fölényes, Alaves elleni győzelemmel fejezte be a spanyol bajnokság (La Liga) 2019/2020-as szezonját. Lionel Messi újabb rekordot állított fel.

A spanyol bajnokság 2019/2020-as szezonjának utolsó fordulója a Barcelona számára már csak a tisztes búcsúról szólt. A katalán együttesre nem várt nehéz feladat, a tabella hátsó régiójához, de a már biztosan bennmaradó Alaveshez látogatott. S mint, ahogy az 5:0-s végeredmény is mutatja, nem okozott gondot a Barcelonának a három pont begyűjtése. A mérkőzésen Lionel Messi nemcsak két gólt szerzett, de egy gólpasszt is kioszott, utóbbi jelen esetben azért fontosabb, mert az argentin játékos új rekordott állított fel.

Immáron Lionel Messi nevéhez fűződik az egy idényben kiosztott legtöbb gólpassz (21). Az argentin játékos korábbi csapattársa, Xavi rekordját (20) döntötte meg.

Messin kívül betalált még Ansu Fati, Suárez és Semedo is. S ha már gólok: érdekesség, hogy a Barcelona a 2019/2020-as szezonban összesen 86 gólt szerzett, míg a bajnokságot nyerő Real Madrid 68-at, a harmadik Atlético Madrid pedig csak 50-et. Ugyanakkor árulkodó a katalán együttes 38 bekapott gólja, legutóbb ennél többet a 2013/2014-es kapott a csapat, akkor 100:33-as gólaránnyal zárták a bajnokságot.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás