promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Díszdoktori címet kap a Manchester United fiatalja
Borítókép:  PETER POWELL / POOL / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Manchester United játékosa, Marcus Rashford díszdoktori címet kap a Manchesteri Egyetemtől. A labdarúgó azért érdemelte ki ezt az elismerést, mert a gyerekszegénységért folytatott kampánya odáig jutott, hogy kezdeményezése mögé a brit kormány is beállt.

A Manchester United játékosa, Marcus Rashford díszdoktori címet kap a Manchesteri Egyetemtől. Rashford a legfiatalabb egyén, aki az egyetemtől valaha ilyen elismerésben részesült

 – olvasható a Guardianen.

A labdarúgó a koronavírus-járvány idején kezdett kampányba azért, hogy a nehéz helyzetbe került családok gyerekeinek étkeztetését segítse. Kezdeményezésével 2,8 millió fontot gyűjtött össze, továbbá sikerült elérnie, hogy a brit kormány meggondolva magát, létrehozzon egy 120 millió fontos alapot, amely a nyár végéig ingyenesen biztosítja a rászoruló gyerekek étkeztetését.

„Büszke nap ez számomra és a családom számára. Mikor ránézel azokra a nagyszerű emberekre (Sir Alex Ferguson, Sir Bobby Charlton és Vincent Kompany – a szerk.), akik korábban ebben az elismerésben részesültek, az igazán megtisztelő. Még mindig hosszú az utat kell megtenni a gyermekszegénység elleni küzdelemben, de az, hogy ilyen elismerésben részesülsz a városodtól, azt jelenti, hogy jó irányba haladsz, egyúttal sokat jelent”

– fogalamzott az elismerés kapcsán Rashford.

A Machesteri Egyetem alkancellérja, Nancy Rothwell pedig arról beszélt, hogy az, amit Rashford tett, az túlnyúlik a futballon:

„Nemcsak a város, hanem az ország számtalan fialjának segített”.

A 22 éves labdarúgó korábban már többször is bizonyította, fontos számára Macnhester városa. Előző év végén részt vett egy jótékonysági akcióban, amely a városi hajléktalanok étkeztetését segítette. Sőt, 2020 márciusában egy rajongója kérésére a jelnyelvvel is megismerkedett azért, hogy zsűritag lehessen a halláskárosultak költőversenyén.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás