promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így reagált Mourinho arra, hogy indulhat a BL-ben a Manchester City
Borítókép:  MICHAEL REGAN / POOL / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Gyalázatosnak minősítette José Mourinho a Nemzetközi Sportdöntőbíróság azon döntését, miszerint a Manchester City mégis indulhat a Bajnokok Ligájában.

Nagy port kavart a sportvilágban a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) minap hozott döntése. A CAS ugyanis felülbírálta az UEFA (Európai Labdarúgó Szövetség) korábbi, 2020 februárjában hozott ítéletét, amely szerint a pénzügyi fair play (hogy mi is az az FFP, arról röviden oldalt olvashatsz) megsértése miatt kizárja a Bajnokok Ligájából a Manchester City együttesét. 

A CAS felülvizsgálata azonban arra jutott, hogy a Manchester City nem játszott ki a pénzügyi fair play szabályait, a büntetést pedig nem megalapozott vádak alapján hozták. A szervezet még a Ctiyre kiszabott 30 millió eurós bírságot is lecsökkentette. Az angol sztárcsapat tehát indulhat a BL-ben és büntetésként (a klub hátráltatta az UEFA pénzügyi vizsgálóbizottság munkáját) „csak" 10 millió eurót kell befizetnie.

A Manchester City háza táján üdvözölték a döntés, Guardiola boldogságának adott hangot, azonban mások, mint José Mourinho is kritizálta a CAS ítéletét. A Tottenham edzője úgy látja, minden szempontból gyalázatos döntés született.

„Amennyiben a Manchester City nem bűnös, szégyenletes, hogy milliós büntetést kapott. Ha nem vagy bűnös, ne kapj büntetést. Fordítva: ha bűnös vagy büntetés kellene kapnod. Szóval ez egy gyalázatos döntés, egy katasztrófa" – fogalmazott az ESPN szerint a portugál szakember.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás