promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Háromszor ismételhették meg a 11-est, háromszor hagyták ki – videó
Borítókép:  Origo
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az igazi dráma olykor nem a nagy meccseken történik. Kicsit azért vicces jelenetek is ezek.

A román másodosztályba megyünk, ahol hétvégén a Petrolul Ploiesti és az FC Rapid București feszült egymásnak. Ritkán látott jeleneteknek lehetünk szemtanúi, bár valószínűleg ilyen még nem is volt a futballtörténelemben, amióta be van vezetve az új szabály.

Aki nem tudná, a friss szabályok értelmében a tizenegyesnél a kapus a rúgás pillanatáig nem hagyhatja el a gólvonalat, de a gólvonalon mozoghat. Lóbálhatja a kezét, ha akarja, ezzel zavarva a rúgó játékost, de előrébb nem jöhet.

Ez a szabály okozott elég nagy drámát a mérkőzésen, ahol láthatjuk, hogy egy háromszor megismételt büntetőt miképp kell háromszor kihagyni, ráadásul más-más játékosokkal, mivel senki sem ismételt.  

A 65-ik percben 0-0-s állásnál a Petrolul Ploiesti jutott büntetőhöz. Háromszor ismételhették meg a rúgást, de mind a háromszor kihagyták. Az első két alkalomnál az FC Rapid kapusa, Mihai Popa kétszer is eltáncolt a gólvonalról. Jutalma két sárga miatt kiállítás lett, bár ettől még akkor is védte mindkét büntetőt, persze szabálytalanul.

A harmadik lövéshez a cserekapusnak kellett odaállnia, de dolga nem volt, mivel Meza Colli a felső lécet találta el.

Érthetetlen, és drámai jelenetek, amiket ha egy első osztályú nagyobb bajnokságban látunk, biztos nem hisszük el.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás