promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rezgett a léc, nyögvenyelős meccsen hozta a kötelezőt a Barcelona – videó
Borítókép:  a Barcelona játékosai ünneplik a góljukat. Forrás: Anadolu Agency via AFP/Burak Akbulut.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A 36. fordulóban a Real Valladolid vendégeként lépett pályára a Barcelona a spanyol labdarúgó-bajnokságban, azaz a La Ligában.

Pár órával korábban, még a 35. fordulóban lépett pályára a Real Madrid, és magabiztosan győzte le a kiesés elől menekülő Alavest.

Ennek fényében kellett pályára lépni a Barcelonának, nem is lehetett más célja Lionel Messiéknek, mint a három pont begyűjtése. Ennek ellenére Quique Setién csak a kispadra ültette Luis Suárezt.

A mérkőzés a szokásos Barcelona-forgatóköny szerint kezdődött: a katalánok irányítottak, a hazaiak a kontrákban bíztak. Nem is kellett sokáig várni, amikor egy szép, ám döccenővel egybekötött Barca-labdajáratás után Lionel Messi passzából Arturo Vidal megszerezte a vezetést.

Apropó, Messi!

Az argentin zseni lett a spanyol elsőosztályú-bajnokság első olyan játékosa, aki egy idényen belül szerzett húsz gólt, és kiosztott ugyanennyi asszisztot. Sőt, az európai topligákat figyelembe véve is csak egy játékos volt, aki ezeket a számokat tudta hozni, mégpedig Thierry Henry, még az Arsenal játékosaként a 2002-2003-as szezonban.

A félidő további részében is ment a katalán tiki-taka, a Valladolid játékosai néha-néha eljutottak a Barcelona térfelére, ám Marc-André Ter Steigen kapujára nem igazán jelentettek veszélyt.

A második játékrészre beállt a Luis Suárez is, de igazán látványosat a hazaiak játéka változott. A katalán német kapusának több nagy védést kellett bemutatni, még a mérkőzés hosszabbításában sem lehettek biztosak a három pont megszerzésében a Barca-hívei. Ám a Valladolid végül nem tudott gólt szerezni, így a Barcelona elvitte a három pontot, és egy pontra megközelítette a július 13-án pályára lépő Real Madridot.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás