Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Megint a videobíró segítette ki a Real Madridot

Megint a videobíró segítette ki a Real Madridot

Sport & Szabadidő

Megint a videobíró segítette ki a Real Madridot

Sport & Szabadidő

HZS 16:04

A Real Madrid 1:0-re nyert azt Athletic Bilbao otthonában a spanyol bajnokság 34. fordulójában. A Királyi Gárda ezzel továbbra is tartja előnyét a Barcelonával szemben.

„Keményen kell védekeznünk”

– mondta az Athletic Bilbao edzője, Gaizka Garttano a Real Madrid elleni mérkőzés előtt. Ennek ellenére a madridi együttes pontosabb helyzetkihasználással akár már az első félidőden is vezethetett volna, de három nagyobb lehetőségéből sem tudott gólt szerezni Zidane együttese. Míg Courtoisnak csak egyszer kellett védenie. Az összességében kevés helyzetet hozó első félidőt Real mezőnyfölény és Athletic ellentámadások jellemezték, de a minőségi támadásbefejezés egyik oldalon sem működött.

A helyetezei ellenére is lehetett volna jóval hatékonyabb a Real támadójátéka. Erről árulkodik a következő statisztika:

az első negyvenötpercben Zidane játékosai – a Sofacscore adatai szerint – 13 alkalommal próbáltak túljutni ellenfelükön, de ez csak 5-ször sikert, ez igen alacsony 38 százalékos mutató.

A második félidőben egy fokkal offenzívabb Real Madrdi jött ki a pályára, s ugyan nem lett hirtelen átütőbb a támadójáték, de az együttes az ellenfél térfelén agresszívabbá vált labdavesztést követően. Ezt a felfogást siker koronázta a 73. percben, ekkor Marcelo harcolt ki – egy rövid videózás után megítélt – büntetőt, amit Sergio Ramos higgadtan értékesített. 

„Minden apróság számít" – fogalmazott Zidane még a találkozó előtt.

Ugyan a francia szakember a regenerációra és az edzések fontosságára gondolt, de ha már apróság, azt azért érdemes jelezni, hogy az utóbbi öt mérkőzésén a Real rendre jól jött ki a videozás után hozott ítéletekből.

A madridi csapat kapitánya, Sergio Ramos tizedik gólját lőtte a szezonban, ennyit középső védő a 1993/1994-es szezon óta nem lőtt. Akkor Fernando Hierro jutott el legalább tíz találatig. A Real Madrid győzelmével tartja előnyét a Barcelonával szemben a tabella élén.

Borítókép: ANDER GILLENEA / AFP