promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
217 nap után egy őrült futammal tért vissza a Forma-1
Borítókép:  MARK THOMPSON / POOL / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A koronavírus-járványt követő első Forma-1-es versenyt, az Osztrák Nagydíjat a pole pozícióból rajtoló Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője nyerte, a második helyen Charles Leclerc, a Ferrari monacói pilótája, a harmadikon pedig Lando Norris, a McLaren brit pilótája végzett.

A koronavírus-járvány miatt majd négy hónapot, egészen pontosan 217 napot kellett várni arra, hogy újra Forma-1-es futamot rendezzenek. A sorozat az Osztrák Nagydíjjal folytatódott a kényszerszünetet követően, de ahogy számos sportágban, így az autósportban is csak fokozott biztonsági intézkedések mellett tartották meg a versenyt. 

A Red Bull Ringen a pole pozícióból Bottas rajtolt, míg Hamiltont, aki az időmérő edzésen másodikként zárt, röviddel a rajt előtt a versenybíróság háromhelyes rajtbüntetéssel sújtotta, mert nem lassított a kvalifikáció során sárga zászlós jelzés alatt – írja az MTI.

De nem ez volt az egyetlen esemény az Osztrák Nagydíjon:

  • Verstappennek műszaki hiba miatt fel kellett adnia a versenyt;
  • Kevin Magnussen (Haas) kicsúszása miatt biztonsági autó „lassította" a kedélyeket, amely a 30. kör végén engedte útjára a mezőnyt;
  • 20 körrel a vége előtt ismét jött a Safety Car, a műszaki okokból a pálya szélén leálló George Russell (Williams) autójának mentése miatt;
  • Nem tartott sokáig a biztonság autó pihenője, ugyanis amint lement a pályáról, jöhetett is vissza, ugyanis az újraindítást követően Kimi Räikkönen Alfa Romeójának jobb első kereke leszakadt;
  • A versenyzőket az utolsó 10 körre engedte szabadon ismét a Safety Car.

Ekkor a sorrend Bottas, Hamilton, Albon volt. Utóbbi azonnal támadta Hamilton, azonban a kigyorsítás közben a Red Bull jobb hátsó és a Mercedes bal első kereke összeért, Albon megpördült, Hamilton viszont tovább tudott menni.

Végül a pole pozícióból rajtoló Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője nyerte vasárnap a Forma-1-es Osztrák Nagydíjat. Az MTI beszámolója szerint a második helyen Charles Leclerc, a Ferrari monacói pilótája, a harmadikon pedig Lando Norris, a McLaren brit pilótája végzett, miután a másodikként célba érő, címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamilton (Mercedes) öt másodperces időbüntetést kapott, mert korábban kilökte Alexander Albont (Red Bull).

[[c]]
  

 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás