promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezeket eddig biztosan nem tudtad az angol futball fiatal sztárjáról
Borítókép:  DAVE THOMPSON / POOL / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Manchester City tinisztárja, Phil Fodent edzője, Pep Guardiola úgy jellemezte, hogy a legnagyobb tehetség, akit valaha látott. Mutatunk néhány olyan információt, amit valószínűleg nem igazán tudtatok a játékosról.

Kevés olyan futballista van a világon, akiről szinte szuperlatívuszokban beszél Pep Guardiola. Márpedig a Manchester City játékosa, Phil Foden ilyen. A katalán tréner egyszer ekképp jellemezte Fodent:

„A legtehetségesebb játékos, akit valaha láttam”.

Ezek után nem véletlen, hogy Guardiola még 500 millió euróért sem adná el. A szakember úgy véli, hogy az angol tini lesz egyike a Premier League legjobbjainak. (Azt azért tegyük hozzá, hogy Guardiola számtalan világsztárral dolgozott már együtt pályafutása során, de csak elvétve használt a fenti jelzőkhöz hasonlókat.) Foden, amióta újraindult az angol élvonal egészen remekül futballozik: három mérkőzésen négy gólt szerzett. 

Amellett, hogy sok mindent lehet tudni Fodenról, vannak olyan információk, amik kevésbé ismertek. Ezekből szedett össze néhány a Givemesport:

  • tizennyolc évesen 2 millió fontért házat vett családjának, hogy továbbra is szoros kapcsolatban maradhasson velük;
  • egészen fiatal kora óta City-szurkoló, 2009-ben került a csapat akadémiájára;
  • tizennyolc évesen apa lett, gyerekkori szerelmével Rebecca Cooke-al vállaltak gyereket;
  • édesapja Manchester United-szurkoló;
  • beceneve: Ronnie, de szokták szülővárosa után a stockporti Iniestának is hívni. Játéka ugyanis hasonlít a Barcelona legendájához;
  • Guinness-rekorder. Foden a legfiatalabb játékos, aki Premier League-t nyert. 17 éves és 350 napos volt, amikor véget ért a 2017/2018-as szezon, amit a City nyert;
  • Foden volt az első, 2000 után született játékos, aki kezdőként lépett pályára a Bajnokok Ligájában.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás