promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Őrjöngő” félpucér bábúk előtt küzd a feljutásért az angol csapat
Borítókép:  Twitter.com/FotMob
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az angol harmadosztály a rájátszás szakaszánál tart. A Fleetwood Town a Wycombe Wanderers csapatát fogadja az elődöntő első mérkőzésén. A hazai csapat szurkoló segítségképp pedig egy többszöri megtekintésre is nehezen értelmezhető, pucér és félpucér bábúkból álló „tábort” telepítettek a kapu mögé.

Az angol harmadosztály rendszere a következőképp néz ki: a tabella első két helyezettje automatikusan feljut a másodosztályba, azaz a Championshipbe, míg harmadik, a negyedik, ötödik és hatodik pozíciót megszerző csapatok rájátszásos (elődöntő, döntő) formában döntik el, hogy melyik csapat szerzi meg a harmadik, még feljutást érő helyet. (Egyébként a Championship szisztémája is ugyanez – a szerk.)

A 2019/2020-as szezon arany- és ezüstérmese a Conventry, illetve a Rotherman, míg az egy megmaradt, szintlépést jelentő helyért a Wycombe Wanderers, az Oxford United, a Portsmouth és a Fleetwood Town harcol. 

Az elődöntők első körét július 3-án rendezik, a Fleetwood Town pedig a Wycombe Wanderers csapatát fogadja. A találkozót természetesen zárt kapuk mögött rendezik, ennek ellenére a hazai együttes szurkolói próbálják támogatásukról biztosítani kedvenceiket. Nem is akármilyen módon.

Egy többszöri megtekintésre is nehezen értelmezhető, művészeti alkotásnak aligha nevezhető, szurkolótábor jellegű bábú és kartonpapír drukkersereget telepítettek a – valószínűleg – a hazai kapu mögé. Van itt minden mi szem-szájnak ingere: meztelen, félrészeg pózt felvevő gumibábú, csak egy elegáns nyakkendőt viselő „drukker”, de találni olyat is „szurkolót” is, aki egy félliteres üdítősüveggel a fején egyensúlyozva „őrjöng”.

Hogy egy ilyen egyedi összetételű fanatikus had, mennyit tud segíteni egy csapatnak, arra még nem készült szociológiai jellegű tanulmány, pedig valószínűleg érdekes eredménnyel szolgálna.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás