promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zseniális videóval előzte meg a botrányt az izlandi válogatott
Borítókép:  underconsideration.com
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Izlandi Labdarúgó Szövetség bejelentette: a válogatott mezén mostantól új logó lesz látható. Ehhez pedig egy zseniális, a váltás hátterét bemutató videót készített. Így is lehet.

Az Izlandi Labdarúgó Szövetség bejelentette:

a válogatott mezén mostantól új logó lesz látható

írja a Yahoo Sports.

Ez így önmagában egy egyszerű hír. Azonban érdemes egy kicsit értelmezni a kontextust. Méghozzá azért, mert amikor egy márka, brand, futballcsapat logót vált az könnyen szülhet ellenérzéseket, adott esetben felháborodást.

Negatív példa a váltásra az, amit Újpesten vagy épp Torinóban a Juventusnál tettek. Mindkét esetben botrány lett abból, hogy a hagyományos, a sokak által megszokott, érzelmi azonosulást jelentő címer minden előzetes „felkészítés” nélkül eltűnt, s jött helyette egy új logó. (Hogy jobb-e az új a réginél, azt mindenkinek az egyéni értékítéletére bízzuk.) Nem véletlen az ellenérzés, ugyanis egy logó/címer azonosulást jelent. Egyedi forma, ami mögöttes tartalommal bír, hatással van – a fenn említett példából kiindulva – a klub szurkolóira, a közösségre.

Tehát logót váltani, s azt kommunikálni összetett és bonyolult folyamat. Ha a futballklub, termék, márka vált az egyrészt egy természtesnek mondható lépés, hiszen „halandi kell a korral”, másrészt a váltásnak a szurkoló, a vásárló számára érhetőnek kell lennie.

Nos, az Izlandi Labdarúgó Szövetség elképesztő profin kommunikálta azt, hogy mostantól a válogatott mezén új logó lesz látható. Egy olyan videót készített, amelyben elmagyarázza az új szimbólum mögötti jelentéstartalmat. Mutatjuk az egészen zseniális, Izland történelmét, az ország mitikus (sas, sárkány, oriás, bika) lényeit bemutató videót, amelynek végén szépen összeáll minden:

„Az idők hajnala óta a védelmezők vigyázták földünket. A bika. A sas. A sárkány. Az óriás. Ők a nemzet szolidaritásának és harmóniájának állandó szimbólumai, amelyek sosem hátrálnak meg”

– írta a videó alá az Izlandi Labdarúgó Szövetség.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás