promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elhatárolódott a Forma-1 Ecclestone-tól a rasszista kommentjei miatt
Borítókép:  Bernie Ecclestone / Artur Lebedev / Sputnik / Sputnik via AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Forma-1 egykori mogulja, Bernie Ecclestone nagy bajba keveredett a rasszista megnyilvánulásai miatt, aminek most meg is lett a következménye.

Bernie Ecclestone 40 éven át, egészen 2017-ig vezette a Forma-1-et, majd tiszteletbeli elnöknek választották a 89 éves üzletembert. Azóta sokat változott a sport, nemrég például a vezetőség bejelentette az új kampányukat, amiben a koronavírus-járvánnyal és a rasszizmussal is komolyan foglalkoznak.

Az F1 Világ vette észre, hogy ezzel kapcsolatban nyilatkozott Ecclestone, és végül komoly balhét kavart, hiszen sokan úgy gondolják, hogy elég rasszista megnyilvánulásokról van szó. Szerinte a Forma-1 szempontjából teljesen felesleges Lewis Hamilton harca a kirekesztés ellen, ugyanis az nem árt, és nem is segít az autóverseny-sorozatnak.

„Sok esetben a fekete emberek rasszistábbak a fehéreknél”

– tetézte a botrányt Bernie Ecclestone, és ezzel szinte mindenkit magára haragított.

A Forma-1 jelenlegi vezetősége ezek után nyilatkozatban határolódott el tőle, és külön kiemelték, hogy 2020. januárja óta már a tiszteletbeli elnöki pozíciója is érvényét veszítette, szóval nincs semmilyen szerepköre a szervezetben, így egy kicsit sem képviseli őket a megszólalásaival.

„Ezekben az időkben, amikor egységre van szükség a rasszizmus és az egyenlőtlenség leküzdéséhez, egyáltalán nem értünk egyet Bernie Ecclestone szavaival, melyeknek nincs helyük a Forma-1-ben, vagy a társadalomban”

– tette hozzá a vezetőség Ecclestone kommentjeihez.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás